2020. december 5.
Vilma napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Szalonnás-hagymás
sült krumpli, avagy
bécsi fiákerpecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 nagyobb krumpli (180-200 g/db)
  • 200 g húsos, füstölt szalonna vagy angolszalonna
  • 4 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olaj
  • só, bors
  • 400 g tejföl
  • 1 nagy csokor snidling

1. A krumplikat 15-20 percre beáztatjuk langyos vízbe, majd alaposan megsikáljuk, hústűvel több helyen megszurkáljuk, alufóliába csomagoljuk, tepsibe tesszük, és 180 °C-os sütőben puhára sütjük (kb. 1 óra).

2. Közben a hagymákat és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymákat felkarikázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, megpirítjuk az olajban, majd rádobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, élénk tűzön 1 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a hagyma teljesen megpuhul, de még nem esik szét.

3. A snidlinget leöblítjük, néhány szál kivételével (ollóval) belekarikázzuk a tejfölbe, ízlés szerint sózzuk, csinos tálkába szedjük, tálalásig hidegen tartjuk.

4. A megsült krumplikat 5 percig pihentetjük, lehántjuk róluk a fóliát, és hosszában félbevágjuk. Belsejüket villával darabosra lazítjuk, tetejüket gazdagon megrakjuk a szalonnás hagymakeverékkel, lapos tálra ültetjük, és a félretett snidlinggel díszített tejföl kíséretében mihamarabb tálaljuk.

Tippek:

Bár frissen az igazi, úgy is nagyon finom – ezért jó vendégváró –, ha a krumplikat előre megfőzzük és megrakjuk a szalonnás hagymával, majd tálalás előtt vékonyan megkenjük a tejföllel, és a sütőben átforrósítjuk (ez esetben a tejföl mennyiségét kissé megemeljük, hogy jusson bőven kenegetőnek is!)

Italajánlat:

Bármilyen bor, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

358 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Lencsesaláta
narancsos öntettel

Zöldséges rétes

Spenótos
rakott krumpli

Burgundiai
rokfortos körte

Svéd gombasaláta

Tatárbifsztek

Kenyértorta
pizzasütő módra

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Hagymás krumpli
snidlinges tejföllel

Hagymás-szalonnás
krumplirakottas

Fasírt-muffin
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: