HÚSÉTELEK > Marha- és borjúhússal

Fotó: Hemző Károly
Marhaszelet
tükörtojással
Hozzávalók 4 személyre:
1. A hússzeleteket megmossuk, felitatjuk róluk a vizet, folpackkal letakarva kissé kiverjük, megkenjük a mustárral, lefedjük, és a hűtőszekrényben 12 órán/egy éjszakán át érleljük. Másnap a hagymákat meghámozzuk, a nagyobbat vékonyan felkarikázzuk, a kisebbet finomra vágjuk.
2. Letöröljük a hússzeletekről a mustárt, mindkét oldalukat megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal és fátyolnyi liszttel, majd 2 ek. felforrósított olajban mindkét oldalukat megkapatjuk. Melléjük dobjuk a hagymakarikákat, felöntjük a borral, hagyjuk elfőni, aztán egy kevés vizet öntünk alájuk, és fedő alatt puhára pároljuk (a hústól függően 40-60 perc).
3. Megfonnyasztjuk a vajban/margarinban a felaprózott hagymát, rádobjuk a rizst és a lencsét, 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az ételízesítőt, felöntjük 8 dl vízzel, lefedjük, és 180 °C-os sütőben vagy mikróban puhára pároljuk (20-25perc).
4. 1 ek. felforrósított olajban 4 tükörtojást sütünk, szegélyüket szabályosan körbevágjuk, majd a szafttal együtt tálra rendezett hússzeletekre csúsztatjuk. A lencsés rizzsel körítjük, és néhány paprikakarikával, petrezselyem- vagy bazsalikomlevélkével díszítve mihamarabb tálaljuk.
Italajánlat:
Száraz vörösbor
Elkészítési idő:
1 óra 30 perc
+ 12 óra pácolási idő
Energiatartalom:
595 kcal/adag
Nehézségi fok: