2019. június 18.
Levente napja van

SÜTEMÉNYEK > Túrótészták


Fotó: Elendel

Pudingos-
mazsolás csiga

Hozzávalók kb. 24 darabhoz:

  • A töltelékhez:
  • 200 g puha mazsola
  • 1/2 dl rum
  • 6+1 dl tej
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 150 g kristálycukor
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • A tésztához:
  • 500 g áttört tehéntúró
  • 2 tojás
  • 200 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 tasak (18 g) sütőpor
  • 850 g finomliszt + a nyújtáshoz
  • Továbbá:
  • 200 g sárgabaracklekvár
  • 1-2 ek. jégcukor

1. A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk a rumba. 6 dl tejet felforralunk a citromhéjjal, a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az 1 dl tejben elkevert pudingport, folyamatosan keverve besűrítjük (1 perc), majd kihűtjük.

2. A tésztához az áttört túrót, a tojásokat, a porcukrot, a sót, a tejet és az olajat simára keverjük. Két részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, 30 percre a hűtőbe tesszük.

3. Egy 30x40 cm-es, peremes tepsit kibélelünk sütőpapírral. Kb. 50x60 cm-es lapra nyújtjuk a tésztát, a hosszanti széleken 3 cm-t szabadon hagyva megkenjük a pudinggal. Megszórjuk a leszűrt mazsolával, feltekerjük és 24 csigára vágjuk (a tészta lágy, a csigák kissé szétesősek, nem baj!). Vágott felükre fordítva a tepsibe sorakoztatjuk őket, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük (tűpróba!).

4. Tetejüket azonnal megkenjük a felforrósított, áttört lekvárral, megszórjuk a jégcukorral, és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Csigákra bontva vagy hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Változatok:

 

Készíthetjük a pudingot
– 200 g szálasra reszelt és a tejben felolvasztott marcipánnal is, ez esetben elhagyjuk a cukrot a töltelékből;
– 100 g finomra darált mandulával és 150 g porcukorral is.
– Mazsola helyett 2 üveg (680-720 ml/üveg) meggybefőttből is.

 

Italajánlat:

Kávé, tea, kakaó

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

278 kcal/darab

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Vitaminsaláta
rokfortos öntettel

Sajtkrémes
mártogató

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Káposztás
palacsinta

Sonkás és
sajtos roló

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Ringlis
krumplisaláta

Gombás lencsefasírt
mazsolás répasalátával

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Szerencsegomba
tojásból

Krumplisaláta
túrókrémmel
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: