VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák

Fotó: Elendel
Sajtos-paprikás
muffin
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 150 g piros húsú paprika
- 120 g trappista vagy edami sajt
- 1 kis doboz konzerv csemegekukorica (kb. 220 g)
- 2 tojás
- 2,5 dl tej
- 6 ek. olaj
- 1 kk. só, bors
- 1 kk. kristálycukor
- 1 tasak (12 g) sütőpor
- 350 g finomliszt
- néhány csokor madársaláta
- néhány koktélparadicsom
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 12 csészés muffinformát kibélelünk papírtálkákkal (vagy vékonyan kiolajozzuk és beszórjuk zsemlemorzsával).
2. A paprikát megtisztítjuk, és a sajttal együtt apróra felkockázzuk. A kukoricát leszűrjük, bő vízzel leöblítjük, jól lecsepegtetjük.
3. Habverővel sima krémmé keverjük a tojásokat a tejjel, az olajjal, a sóval, néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal és a cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet, fakanállal (vagy a robotgép dagasztófejével) alaposan összedolgozzuk, végül beleforgatjuk a paprikát, a kukoricát és a sajtot.
4. Arányosan elosztva a muffinformába szedjük a masszát, és középső bordamagasságon 25-30 percig sütjük (tűpróba!). Rácsra rakosgatva hagyjuk langyosra hűlni. Tálaláskor további 1-1 friss papírtálkába ültetejük őket, tálra csinosítjuk, és madársaláta-csokrokkal vagy egyéb zöldfűszerbóbitákkal, félbevágott paradicsommal díszítve vidámítjuk. Remek italkorcsolya!
Tippek:
Némelyikről lehánthatjuk a papírt (sülés közben a sajt miatt kissé beleragad a muffinokba), és félbe-, negyedbe, illetve falatnyi darabkákra vágjuk – így egyszerűbb a fogyasztásuk.