2020. augusztus 10.
Lörinc napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Hozzávalók 6/12 adaghoz:

1. A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, húsukat bekockázzuk, 1/2 órára besózzuk, hogy kesernyés levüket kidobják. Közben a petrezselymet megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A paradicsompaprikákat megmossuk, kalapkájukat levágjuk, belsejükből eltávolítjuk a magokat-ereket.

2. A padlizsánokat leöblítjük, kinyomkodjuk, vágott felükkel lefelé tepsibe rakosgatjuk, és 180°C-os sütőben puhára sütjük (30 perc). Hagyjuk kihűlni, belsejüket kivájjuk, és turmixkehelybe tesszük.

3. Hozzáadjuk a petrezselymet és a hagymát, 1/2 kk. sót, frissen őrölt borsot, a citromlét, végül cseppenként, majd vékony sugárban, mintha majonézt készítenénk, beledolgozzuk a kétféle olajat, és habosra turmixoljuk. Utánasózzuk, borsozzuk, megtöltjük vele a paradicsompaprikákat, lapos tálra rendezzük, végül némelyikre visszatesszük a kalapkáját, és bazsalikommal díszítjük.

4. Ha későbbi fogyasztásra szánjuk, a paradicsompaprikákat lazán, de gondosan betakarjuk alufóliával (vagy tányérostul fedeles tortadobozba zárjuk), és tálalásig a hűtőszekrényben tartjuk. Diós rozskenyeret, sokmagos kiflikarikákat, sós krékert, hasábra vágott, ropogós zöldségeket (uborka, sárgarépa, zellerszár, kaliforniai paprika, édekömény, retek stb.) kínálhatunk hozzá.

Italajánlat:

Könnyű fehér-/vörösbor, rozé, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+ 1/2 óra pihentetési idő

Energiatartalom:

176 kcal/100 g

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gazdag rizssaláta
tojással

Tatárbifsztek

Toszkán olívás
lapos kenyér

Sajtkrémes
mártogató

Padlizsán
tükörtojással

Töltött tojás-
változatok

Tzatzikivel töltött
paradicsom

Burgundiai
rokfortos körte

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Spárgakrémhab

Sonkás-ricottás
padlizsántekercs

Avokádókrémes
fánkfalatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: