2019. július 17.
Endre, Elek napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Csirkecomb csípős
nektarinkörettel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 1 ek. grillfűszersó
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1+1 dl száraz fehérbor
  • 800 g nektarin
  • 1 ek. vaj/margarin
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 rúd fahéj
  • 1 kis chilipaprika
  • só, bors
  • 600 g burgonya
  • 4-5 szál petrezselyem

1. A csirkecombokat megmossuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és az áttört fokhagymával, meglocsoljuk az olajjal, 1 dl borral, majd lefedjük, és a hűtőszekrényben 4-12 órán át pácoljuk.

2. A csirkecombokat a páclével együtt sütőedénybe tesszük, alufóliával letakarjuk, 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig pároljuk, végül fedetlenül pirosra sütjük (további 20-25 perc).

3. A nektarint megmossuk, kimagozzuk, gerezdekre szeljük. 1 ek. vajban/margarinban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a citromlét, 1 dl bort, a fahéjat, valamint a felaprózott chilipaprikát, és addig forraljuk, amíg a cukor felolvad. Beleforgatjuk a nektarint, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, 3-4 percig forraljuk, melegen tartjuk.

4. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, lefedjük, és lazán köröző-dobáló mozdulatokkal összerázzuk. A csirkecombokat tálra rendezzük, köréjük szedjük a petrezselymes burgonyát, és mihamarabb tálaljuk. A zsírtalanított, átszűrt pecsenyelét csészében, a forró nektarinköretet külön tálban kínáljuk hozzá.

Változatok:

Magvaváló ringlóval, szilvával is remek.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+ 4-12 óra pácolási idő

Energiatartalom:

518 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sárgabarackos csirkemell
mazsolás rizzsel

Ananászos csirkemell

Cukkinis csirkemell
tejszínes gombamártásban

Csirkemell
céklás rizzsel

Gazdag-illatos
töltött csirkecomb

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Ananászos-csirkés
rizssaláta

Fűszeres csirkecomb
zöldségmetélttel

Orosz
csirkehússaláta

Csirkés
Waldorf-saláta

Juhtúrós
töltött csirkecomb

Töltött csirkemellfilé
medvehagyma-mártással
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: