2019. augusztus 26.
Izsó napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Illatos
zöldborsókrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,2 kg zsenge zöldborsó (450 g tisztított/mélyhűtött)
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 zöldségleveskocka
  • 1 csipet kristálycukor
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 dús szál friss menta
  • só, őrölt fehér bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 szelet teljes kiőrlésű toast
  • 1 szelet piros húsú paprika
  • 1 ek. vaj/margarin

1. A zöldborsót és a hagymát megtisztítjuk. A hagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk a felforrósított olajban, majd rádobjuk a zöldborsót, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat és a cukrot, fedő alatt puhára főzzük (15-20 perc).

2. A petrezselymet és a mentát leöblítjük, a leveleket lecsipkedjük, néhány bóbitát félreteszünk a díszítéshez, a többit a leveshez adjuk, és botmixerrel krémmé turmixoljuk. 4 kk. kivételével belekeverjük a tejszínt, jól összeforraljuk, utánasózzuk, borsozzuk.

3. A kenyérszeleteket 2x2 cm-es, a paprikát apró kockákra vágjuk, a kenyeret aranybarnára pirítjuk a vajban/margarinban. A levest mélytányérokba szedjük, cirmosra keverjük benne a félretett 1-1 kk. tejszínt, végül a kenyér- és paprikakockákkal, valamint a félretett menta- és/vagy petrezselyembóbitákkal díszítjük.

Tippek:

Kenyér helyett 2 felaprózott kemény tojással, sült tésztaborsóval, sonka-/paradicsomkockával vagy reszelt sajttal is gazdagíthatjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

308 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldséges
rizibizi

Zöldségkrémleves

Részeges
gesztenyekrémleves

Padlizsánkrémleves

Színes rizssaláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Rokfortos újhagymaleves
habgaluskával

Zöldséges
húsgombócok

Vadrizses-zöldborsós
töltött paradicsom

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Céklakrémleves
palacsintametélttel

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: