2019. június 27.
László napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok

Kirándulások és kerti összejövetelek egyik színfoltja lehet ez a mutatós és kiadós rántottahasáb, amely langymelegen és hidegen, nagy tál saláta kíséretében vagy két kenyérszelet között egyaránt pompás.


Fotó: Elendel

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb

Hozzávalók 8 személyre:

  • 350 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 250 g téliszalámi egyben
  • 1 nagy csokor snidling
  • 16 tojás
  • só, bors
  • 3x20 g vaj/margarin + a formához
  • néhány petrezselyem- vagy zellerlevél
  • 1 kis fej lilahagyma

1. A zöldborsót 5 percre enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, leszűrjük, lecsepegtetjük, 4-5 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A szalámit apró kockákra vágjuk, 2 evőkanálnyit ebből is félreteszünk. A snidlinget leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, konyharuhával szárazra lapogatjuk.

2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy hasáb alakú, sima oldalú, kb. 1 liter űrtartalmú sütőformát vékonyan kivajazunk (hogy jól tapadjon rá) és kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat megmossuk, egyenként nagyobb, csőrös mérőpohárba ütjük-csúsztatjuk. 3-4 szál kivételével (ollóval) belevagdossuk a snidlinget, sózzuk, borsozzuk, villával erőteljesen felverjük.

3. Nagyobb, lapos teflon serpenyőben felolvasztunk 20 g vajat/margarint, beleöntjük a felvert tojás egyharmadát, és folyamatosan keverve lágy, szinte folyós-képlékeny rántottát sütünk belőle. Egyenletesen elosztva azonnal a sütőforma aljára simítjuk, tetejére szedjük a zöldborsó és a szalámikockák felét.

4. Felolvasztunk a serpenyőben újabb 20 g vajat/margarint, és beleöntjük a maradék felvert tojás felét. A fenti módon, az előzővel azonos állagú rántottát sütünk belőle, a zöldborsós-szalámis réteg tetejére simítjuk, ezután ismét borsó és szalámi következik.

5. A maradék tojásból, a maradék 20 g felolvasztott vajjal/margarinnal megsütjük a harmadik adag rántottát is, a rakottas tetejére simítjuk, és a forró sütőben pontosan 20 percig sütjük (ne tovább, mert elveszíti a tojás szép sárga színét!).

6. Kivesszük a rántottahasábot a sütőből, a formában hagyjuk langyosra hűlni. Tálalás előtt hosszúkás tálra borítjuk, lehántjuk róla a sütőpapírt, tetejét a félretett zöldborsóval, szalámikockákkal és leölített petrezselyem-/zellerlevelekkel díszítjük, a tál szegélyét pedig lilahagymakarikákkal és néhány szál snidlinggel vidámítjuk.

Fontos:

Egy kicsit pepecselősnek tűnhet a dolog, mégsem tanácsos egyszerre megsütni az egész tojásmennyiséget, mert a rántotta pillanatok alatt kihűl-megdermed, tehát nem képes megkötni a borsót és a szalámit, így szeleteléskor szétesik a hasábunk.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

274 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Szerencsegomba
tojásból

Spenótkrémmel
töltött tojás

Padlizsán
tükörtojással

Gazdag rizssaláta
tojással

Zöldséges rétes

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Spárgás
tojáslepény

Paradicsomos-
sajtos palacsinta

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Spenótos
palacsintatorta

Majonézes
tojássaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: