2022. július 4.
Ulrik napja van

HALÉTELEK > Tengeri halak és a tenger gyümölcsei


Fotó: Elendel

Mustáros lazacfilé
zöldspárgával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 közepes lazacszelet (kb. 200 g/db)
  • 1 citrom
  • 1 kg zöldspárga
  • 50 g vaj/margarin
  • 50 g finomliszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. mustár
  • rózsabors
  • 600 g újkrumpli
  • 2-3 ek. olaj
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1-2 paradicsom
  • 1 zöldcitrom (lime)

1. A lazacszeleteket leöblítjük, lecsepegtetjük, papírkendővel szárazra törölgetjük. A citromot alaposan megmossuk, levét kinyomjuk, átszűrjük, meglocsoljuk vele a lazacpatkókat.

2. A spárgasípokat gondosan megmossuk, fás szárvégüket levágjuk (a zöldspárgát nem kell meghámozni!), aztán enyhén sós, szelíden forrdogáló vízben 5-6 percig főzzük. Kiemeljük a főzőléből, (2,5 dl-t félreteszünk a mártáshoz), lecsepegtetjük őket, és tálalásig melegen tartjuk.

3. A mustármártáshoz felolvasztjuk a vajat/margarint, aranysárgára pirítjuk benne a lisztet. Felöntjük a spárga félretett főzőlevével, valamint a tejszínnel, és folyamatosan kevergetve bársonyos mártássá forraljuk-sűrítjük. Hozzáadjuk a mustárt, végül ízlés szerint sóval és durvára tört rózsaborssal fűszerezzük, melegen tartjuk.

4. A krumplit alaposan megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, meglocsoljuk az olajjal, összeforgatjuk-rázzuk a finomra vágott petrezselyemmel.

5. Nagyobb serpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk, beletesszük a lazacpatkókat, és mindkét oldalukat aranypirosra sütjük (kb. 4+3 perc). Lapostányérokra fektetjük őket, arányosan elosztva melléjük szedjük a spárgát és a petrezselymes krumplit, végül meglocsoljuk a mustármártással. Paradicsommal vidámítjuk, és zöldcitromgerezdek kíséretében azonnal tálaljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

750 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Húsos
lilahagymatorta

Sonkás és
sajtos roló

Tavaszi
csirkeraguleves

Halszeletek almás
uborkamártásban

Ráksaláta
narancskehelyben

Avokádós
tonhalsaláta

Avokádó-tőkehalmáj
saláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Sajtkrémes
mártogató

Sajtos-sonkás
papucs
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: