2019. augusztus 24.
Bertalan napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Zöldségkrémleves
virslivel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g burgonya
  • 200 g sárgarépa
  • 1 zsenge karalábé
  • 1 csokor retek
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 szál szárzeller vagy 80 g zellergumó
  • 2 ek. olaj
  • 3 tyúkhúsleveskocka
  • 100 g karfiol vagy brokkoli (mélyhűtött)
  • 2 pár virsli
  • 2 ek. rétesliszt vagy rizsliszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors
  • citromlé
  • 3-4 szál petrezselyem

1. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A burgonyát, a sárgarépát, a karalábét és a retket apró kockákra vágjuk. Az újhagymát 10-12 cm-es zöldjével együtt vékonyan felkarikázzuk (a retekből és a hagyma zöldjéből 1-1 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez). A szárzellert/zellergumót felaprózzuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne az újhagymát, rádobjuk a burgonyát, a sárgarépát, a karalábét, a retket és a zellert, majd élénk tűzön 2 percig pirítjuk. Felöntjük 1,5 liter hideg vízzel, hozzáadjuk a húsleveskockákat és felforraljuk. Fagyos állapotban beletesszük a karfiolt/brokkolit, beleszórjuk a rizst, és félrebillentett fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük (20-25 perc).

3. A virsliket leöblítjük, kissé rézsútosan, vékonyan felkarikázzuk. Lehúzzuk a levest a tűzről, botmixerrel sima péppé zúzzuk. Hozzáadjuk a liszttel elkevert tejszínt, fedő nélkül 2-3 percig forraljuk. Utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, néhány csepp citromlével ízesítjük, aztán beledobjuk a virslit, és éppen csak átforrósítjuk. Beleforgatjuk a finomra vágott petrezselymet, végül megszórjuk a félretett retekdarabkákkal és a hagyma zöldjével, majd erőleveses-csészékbe vagy mélytányérokba szedve tálaljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

344 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Sárgarépa-krémleves

Húsos
lilahagymatorta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Sajtkrémes
mártogató

Almás-sárgarépás
káposztasaláta

Zöldborsós
sárgarépa-krémleves

Krumplisaláta
túrókrémmel

Zellerkrémleves
lazaccal

Sajtos-sonkás
papucs

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: