2019. szeptember 18.
Diána napja van

SAJT- ÉS TOJÁSÉTELEK > Tojásételek


Fotó: Hemző Károly

Tojásteszt

 

A tojás héja porózus, tehát minél régebbi, annál több nedv párolog el belőle, a helyére pedig levegő kerül. Ezért „megúsztatjuk”. Egy nagyobb pohárba hideg vizet öntünk, elkeverjük 1 ek. sóval, majd óvatosan, evőkanál beleeresztjük a vizsgálandó tojást:

Ha a tojás vízszintes helyzetben a pohár fenekén marad, biztosan friss − ez a legalkalmasabb tükör-, lágy-, féllágy (6 perces) és buggyantott (bevert) tojás, valamint piskótafélék, krémek, habok, készítésére.

 Ha lent marad a pohár alján, de kissé rézsútos-függőleges helyzetbe fordul, még frissnek mondható − ez a legideálisabb kemény tojás főzéséhez, de rántotta, töltelékek, gyúrt tészták, sütemények, általában jól átsütött-főzött ételek készítésére változatlanul alkalmas.

 Ha feljön a víz színére és úszik-lebeg, bizony öregecske, − emberi fogyasztásra nem alkalmas. 

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

5 perc

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Padlizsán
tükörtojással

A leveles salátákról

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Majonézes
tojássaláta

Mimóza
tojássaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Zöldborsós-szalámis
rántottahasáb

Spárgás
tojáslepény

Spenótkrémmel
töltött tojás

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Szerencsegomba
tojásból

A húsvéti sonkáról
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: