2020. április 9.
Erhard napja van

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Köretsaláták


Fotó: Hemző Károly

A leveles salátákról

A
B
C
D

1. Mivel általában nem azonnal használjuk fel a salátákat, vagy nem az egész fejet, frissességük megóvása érdekében közvetlenül vásárlás után szorosan selyempapírba csomagoljuk (A), és nejlonzacskóba csúsztatjuk őket (B). A zacskó száját megtekerjük, lezárjuk, és a hűtőszekrény legalsó részébe-rekeszébe tesszük. A selyempapír páraszabályozóként működik, és napokig frissen tartja a salátát.

2. Felhasználáskor a saláták gyökércsonkját levágjuk, leveleikre bontjuk őket (C), a sérült, foltos, vastag külső leveleket kidobjuk, a „szívet” félbe-negyedbe vágjuk és a többi levéllel együtt váltott vízben, alaposan, de lehetőleg gyorsan mossuk meg őket, mivel a salátalevelekben lévő vitaminok és ásványi sók többsége vízben oldódik.

3. Felületükről minél tökéletesebben távolítsuk el a vizet, különben lepereg róluk az olajos öntet, és ez ront az ízükön, tehát a salátaleveleket kicentrifugáljuk (főkép) vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. Ezután falatnyi darabkákra tépkedjük, mély tálba szórjuk (D), és a továbbiakban az egyes receptek szerint járunk el.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

10 perc

Energiatartalom:

20 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tavaszi
vegyes saláta

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Krumplisaláta
túrókrémmel

Gazdag rizssaláta
tojással

Szőlős-almás
szárzellersaláta

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Mediterrán krumplisaláta

Kolumbusz-saláta

Cézár-saláta
paradicsommal

Paprikás-tojásos
burgonyasaláta

Mimóza
tojássaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: