TÉSZTAÉTELEK > Tészták hús nélkül

Fotó: Hemző Károly
Medvehagymás-
kecskesajtos metélt
Hozzávalók 4 személyre:
- 200 g medvehagyma
- 200 g kecskesajt
- 40 g vaj/margarin
- 500 g hosszúmetélt vagy spagetti
- 4 ek. (classico) olívaolaj
- só, bors
- szerecsendió
- 2 koktélparadicsom
- 1-2 bazsalikombóbita
1. A megmosott, megtisztított medvehagyma-leveleket vékony csíkokra szeljük. A kecskesajtot apró darabokra vágjuk-tördeljük. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint, néhány nagy csipet kivételével beleforgatjuk a medvehagymát, mérsékelt tűzön éppen csak megfonnyasztjuk.
2. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet, a medvehagymához adjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sóval, őrölt borssal és kis csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk, hozzáadjuk a sajt felét, és lazán összekeverjük.
3. Két favillával kisebb fészkeket tekerünk a tésztából, nem túl mély tálba csinosítjuk, megszórjuk a maradék sajttal és a félretett nyers medvehagymacsíkokkal. Tetejét néhány gerezd koktélparadicsommal és bazsalikombóbitával díszíthetjük, forrón tálaljuk.
Italajánlat:
Félszáraz fehérbor, rozé vagy könnyű vörösbor