2019. augusztus 25.
Lajos napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Avokádókrém
paprikaladikban
Eredeti neve: Guacamole

Hozzávalók 8 csónakhoz:

  • 1 nagy paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csípős zöldpaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 biocitrom vagy zöldcitrom (lime)
  • 2 érett avokádó
  • só, bors
  • 1-1 piros és zöld húsú paprika
  • 8-10 szál snidling

1. A paradicsomot 2 percre forró, majd hideg vízbe mártjuk, meghámozzuk, félbevágjuk, magjait és levét eltávolítjuk, apróra felkockázzuk. Az újhagymákat megtisztítjuk, 10-12 cm-es zöldjükkel együtt vékony karikákra szeljük. A csípős paprikát hosszában félbevágjuk, magjait-ereit a kívánt csípősség mértékében kiemeljük, illetve megtartjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk és átszűrjük.

2. Az avokádókat megmossuk, középen, hosszanti irányban kettévágjuk, magjukat kiemeljük. Evőkanállal kivájjuk a héjakból az avokádóhúst, azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljon, majd villával finom péppé törjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a hagymát, (1 kk. kivételével) a csípős paprikát, a reszelt citromhéjat, a petrezselymet, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot.

3. A színes paprikákat megmossuk, elnegyedeljük, csumájukat, ereiket-magjaikat eltávolítjuk. Arányosan elosztva megtöltjük őket az avokádókrémmel, tetejüket piros paprikakockákkal, illetve snidlingel díszítjük, és lapos tálra rendezzük. A tál közepére szórjuk a félretett csípős paprikakockákat, és paradicsomhéjból csavart rózsával, petrezselyemlevélkével díszítjük. Kukoricachipsszel, kiflikarikákkal italkorcsolyaként kínáljuk.

Fontos:

Ügyeljünk arra, hogy a feldolgozásra kerülő avokádók teljesen érettek, tapintásra rugalmasan puhák legyenek. Legbiztosabb módszer, ha eleve kemény avokádókat vásárolunk, és 2-4 nap alatt saját konyhánkban hagyjuk megérni – a túlérett avokádó sem jó, mert nemcsak az állaga, az íze is megváltozik!

Tippek:

Ezt a mexikói eredetű, enyhén csípős krémet − jól záródó dobozban − 1-2 napig eltarthatjuk a hűtőszekrényben; a mélyhűtést nem szereti.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

102 kcal/csónak

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Majonézes
tojássaláta

Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Gazdag rizssaláta
tojással

Túrós zöldségtorta

Spenótkrémmel
töltött tojás

Kaviáros-tojásos
falatkák

Sajtkrémes
mártogató

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Svéd gombasaláta

Sonkás-tojásos
tavaszi saláta

Töltött tojás-
változatok
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: