2019. október 21.
Orsolya napja van

FŐZELÉKEK


Fotó: Hemző Károly

Karalábé-retek
főzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagy csokor retek
  • 3 zsenge karalábé (600 g)
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 6-8 szál újhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 zöldségleveskocka
  • só, bors
  • 200 g tejföl
  • 4 ek. rizsliszt

1. A retekszemeket a friss-harsogó levelekkel együtt alaposan megmossuk, a leveleket leválasztjuk a szárakról, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk (kellemesen csípős-mustáros ízűek). A karalábékat meghámozzuk, megmossuk, majd a retekkel együtt 2x2 cm-es kockákra aprózzuk (2 szem retket félreteszünk a díszítéshez). A petrezselymet leöblítjük, néhány bóbitát félreteszünk, a többit finomra vágjuk.

2. Az újhagymát megtisztítjuk, 8-10 cm-es zöldjével együtt felaprózzuk, és megfonnyasztjuk az olajban. Rádobjuk a retekleveleket és a petrezselyem felét, aztán a retket és a karalábét, élénk tűzön 2-3 percig pirítjuk. Belemorzsoljuk a leveskockákat, felöntjük 1,2 liter vízzel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön, ügyelve arra, hogy ne essen szét a zöldség, puhára főzzük (15 perc).

3. Simára keverjük a tejfölben a rizslisztet, 2 merőkanál főzőlével hígítjuk, aztán a retek-karalábé együtteshez adjuk, és 2-3 percig forraljuk-sűrítjük. Utánasózzuk, frissen őrölt borssal és a maradék petrezselyemmel ízesítjük. A félretett retekszemeket felkarikázzuk, vékony csíkokra vágjuk, a főzelék tetejére szórjuk, és a félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Tippek:

Sült virsli, csirkefasírt, fokhagymás sült hús illik hozzá, de ha hígabbra készítjük (kevesebb rizsliszttel), remek leves válik belőle.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

298 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tavaszi
vegyes saláta

Tavaszi saláta
pulykacsíkokkal

Krumplisaláta
túrókrémmel

Gazdag
tavaszi saláta

Mimóza
tojássaláta

Halkrémhab
retekpikkellyel

Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával

Sajtkrémes
mártogató

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Zeller-sárgarépa-
alma saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: