VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Mártogatók és krémek

Fotó: Elendel
Medvehagymakrémes
szendvics
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 medvehagymalevél vagy 2 csokor snidling
- 8-10 szem retek
- 125 g natúr krémsajt
- 125 g natúr, sovány tejszínkrém (pl. Philadelphia)
- 2-3 ek. joghurt
- só, őrölt fehér bors
- 8 szelet tönköly- vagy sokmagos kenyér
1. A medvehagymaleveleket gondosan megmossuk, lerázzuk róluk a vizet, a hosszú, vastag szárakat eltávolítjuk. 10 szép levelet félreteszünk a díszítéshez, a többit vékony csíkokra metéljük. A retket megtisztítjuk, 2 szemet karcsú gerezdekre vágunk, a többit felkarikázzuk, és vékony csíkokra szeljük.
2. A kétféle krémet mélyebb tálba tesszük, hozzákeverjük a joghurtot, ízlés szerint sót és borsot, végül (3-4 nagy csipet kivételével) beleforgatjuk a medvehagymát és a retekcsíkokat.
3. A félretett medvehagymalevelekkel kibélelünk 1 nagyobb tálat vagy 2 lapostányért. A krémet vastagon a kenyérszeletekre púpozzuk, tetejüket a retekgerezdekkel és a félretett medvehagymacsíkokkal díszítjük. Finom, könnyű, különleges!
Változatok:
Tálalhatjuk mártogatóként is: a krémet csinos tálkába szedjük, tetejét retekkel, medvehagymával díszítjük, és sokmagos kiflikarikákat kínálunk hozzá. Célszerű erőleveses- vagy desszertkanalat és kistányérokat készíteni a közelébe.
Italajánlat:
Könnyű, félszáraz fehérbor