2020. április 7.
Herman napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal

A húsoknak különleges zamatot ad, ha párolásukhoz alkoholt is használunk. Ezt az aprópecsenyét kivételesen a sör teszi még ízletesebbé, amelyet így még a didergős télben is élvezhetünk.


Fotó: Elendel

Sörös
aprópecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 hosszabb szál szárzeller
  • 1 közepes piros húsú paprika
  • 800 g sertéslapocka
  • 2-3 ek. finomliszt
  • 2+4 ek. olaj
  • 20 g vaj/margarin
  • 5-6 zsályalevél
  • 2 dl világos sör
  • só, bors
  • 1-2 dl húsleves (kockából)
  • 8 közepes krumpli

1. A hagymát, a szárzellert és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát finomra, a szárzellert és a paprikát nem túl vékony karikákra-szeletekre vágjuk. A húst leöblítjük, papírkendővel szárazra törölgetjük, kb. 3x3 cm-es kockákra daraboljuk, és mélyebb porcelán/üvegtálba tesszük. Meghintjük a liszttel, alaposan összekeverjük.

2. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, beleolvasztjuk a vajat/margarint, rádobjuk a hagymát, és kissé megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a szárzellert és a paprikát, élénk tűzön csak addig forgatjuk-keverjük, amíg a paprika kissé összeesik.

3. Szűrőlapáttal kiemeljük a serpenyőből a zöldséget, a zsiradékba dobjuk a leöblített zsályaleveleket. majd a húskockákat, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a sörrel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön az egészet puhára pároljuk (kb. 45 perc) – ha túlságosan elfőné a levét, kevés húslevessel pótoljuk.

4. Miközben a hús puhul, a körethez a krumplikat alaposan megsikáljuk, és sós vízben, héjában megfőzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk, majd hasábokra vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék 4 ek. olajat, beleforgatjuk a krumplit, és aranysárgára sütjük. Csak a végén sózzuk, nem túl mély tálba csúsztatjuk, és a külön tálba szedett hús mellé azon melegében tálaljuk.

Változatok:

− Sertéshús helyett felkockázott csirke- vagy pulykamellből is készíthetjük.
− Sült krumpli helyett burgonyapürével, polentával, párolt, petrezselymes rizzsel is kínálhatjuk.

Italajánlat:

Sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

450 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Krumplisaláta
túrókrémmel

Sonkás és
sajtos roló

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Vitaminsaláta
rokfortos öntettel

Húsos
lilahagymatorta

Almás-zöldséges
heringsaláta

Gombás lencsefasírt
mazsolás répasalátával

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Sajtkrémes
mártogató

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Téli vegyes saláta
nyers céklával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: