2019. június 27.
László napja van

ELŐÉTELEK > Meleg előételek


Fotó: Elendel

Mortadellás-
rukolás omlett

Hozzávalók 4 személyre:

  • 120 g rukola
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 80 g olajos, aszalt paradicsom
  • 8 tojás
  • 2-3 ek. tejföl vagy joghurt
  • só, bors
  • 2 ek. olaj
  • 4 szelet mortadella (olasz óriásfelvágott)
  • 4-6 koktélparadicsom

1. A rukolát megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, hosszú-vastag szárait eltávolítjuk, 2-3 nagy csipet kivételével 5-6 cm-es darabokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, leveleit lecsipkedjük, felaprózzuk. Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, az újhagymát 8-10 cm-es zöldjével együtt felkarikázzuk. Az aszalt paradicsomot kiemeljük az olajból, alaposan lecsepegtetjük, majd vékony csíkokra szeljük.

2. A tojásokat megmossuk, egyenként felütjük, tálkába csúsztatjuk. Habverővel hozzákeverjük a tejfölt/joghurtot, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot.

3. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk benne az újhagymát és az áttört fokhagymát, majd beleforgatjuk az aszalt paradicsomot, a petrezselymet és a rukolát. Ráöntjük a tojást, aztán lefedjük, és szelíd tűzön 10 percig puffasztjuk-sütjük (nem keverjük és nem fordítjuk meg!).

4. Az omlettet nagyobb, lapos tálra csúsztatjuk, a tölcsérszerűen fodrosra összetekert mortadellaszeletekkel, a felezett koktélparadicsomokkal és a félretett friss rukolával gazdagítva azonnal tálaljuk. Negyedekre vágva, friss kenyér, péksütemény társaságában kínáljuk. Nagy tál vegyes-leveles tavaszi salátát adhatunk mellé.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor, rozé vagy sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

25 perc

Energiatartalom:

320 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gazdag rizssaláta
tojással

Gombás pirítós,
avagy bruschetta

Sonkás
spárgagratin

Spenótos
palacsintatorta

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Spenótos
omlett-tekercs

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Paradicsomos-
sajtos palacsinta

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Lazacos-rukolás
omlett

Bolognai
palacsintatekercs

Gombás-paradicsomos
bruschetta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: