2022. szeptember 25.
Eufrozina napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Körözöttel töltött paprika

Hozzávalók 4 paprikához:

  • 125 g juhtúró
  • 125 g vaj/margarin
  • 1 közepes fej hagyma
  • 12-15 szál snidling
  • 125 g krémtehéntúró
  • 1 kk. mustár
  • 1 púpozott kk. pirospaprika
  • 1 kk. paprikakrém
  • 1/2 kk. őrölt köménymag
  • só, bors
  • 4 ek. sör
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 nagyobb, húsos zöldpaprika

1. A juhtúrót és a vajat/margarint 1 órával felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, hogy meglágyuljanak. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, és ollóval felaprózzuk (a késsel vágott snidling ellapul-összetörik).

2. A juhtúrót, tehéntúrót, vajat/margarint habosra keverjük a mustárral, pirospaprikával, paprikakrémmel, köménymaggal, egy tekerésnyi frissen őrölt borssal és a sörrel. Hozzáadjuk a hagymát, a snidlinget és az áttört fokhagymát, de csak a végén, kóstolás után sózzuk, mert sok a sós hozzávaló!

3. A zöldpaprikákat megmossuk, gallérkájukat levágjuk, belsejükből kiemeljük az ereket és magokat. Jó szorosan megtöltjük őket a körözöttel, majd egyenként alufóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hidegre tesszük.

4. Tálalás előtt 1 cm vastagon felszeleteljük a paprikákat, kifli- vagy baguette-karikákra fektetjük őket, és koktélparadicsomokkal, petrezselyemlevélkékkel díszítve kínáljuk. Kitűnő italkorcsolya, kirándulásra, piknikre ideális!

Változatok:

A körözöttet egyszerűen csinos tálkába púpozzuk, tetejét villával megcifrázzuk, és petrezselyemmel vagy snidlinggel díszítjük. Ez esetben friss házikenyeret, pirítóst, fokhagymás vajban pirított kiflikarikákat, paradicsomot, zöldpaprikát, újhagymát, kígyóuborkát kínálhatunk hozzá.

Italajánlat:

Könnyű fehér- vagy vörösbor, rozé, fröccs, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

25 perc
+1 óra hülési idő

Energiatartalom:

302 kcal/100 g

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 10 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 10 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Spárgakrémhab

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Sajtkrémes
mártogató

Toszkán olívás
lapos kenyér

Csípős babkrém
paprikacsónakban

Burgundiai
rokfortos körte

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Francia hagymás-
sonkás pite

Túrós zöldségtorta

Uborka-
vitorlások

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Csicseriborsó-
mártogató
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: