2021. február 27.
Ákos, Bátor napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Csirkemell és -máj
kelkáposztaágyon

Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g kelkáposzta
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 150 g sárgarépa
  • 150 g burgonya
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 fél csirkemellfilé (600 g)
  • 4 csirkemáj szív nélkül (150 g)
  • só, bors
  • 2 ek. finomliszt
  • 2 ek. olaj
  • 1/2 kk. őrölt köménymag
  • 1 babérlevél
  • 1 dl húsleves (kockából)

1. A kelkáposzta sérült leveleit eltávolítjuk, a vastagabb külső levelek középső erét laposra levágjuk-elvékonyítjuk, és megmossuk. A tömörebb „szívet” leöblítjük, kettévágjuk, torzsáját kiemeljük, majd a lebontott levelekkel együtt ujjnyi széles csíkokra szeljük. Megtisztítjuk és megmossuk a többi zöldséget is, a póréhagyma fehér és világoszöld részét, valamint a sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát kisebb kockákra vágjuk.

2. A húst és a májat leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. A májakról eltávolítjuk az inakat és hártyákat, kettévágjuk őket. A csirkemelleket szárazra töröljük, mindkét oldalukat meghintjük sóval, frissen őrölt borssal és fátyolnyi liszttel. Nagyobb-mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemelleket, egyik oldalukon 4 percig sütjük, majd megfordítjuk őket.

3. A májdarabkákat szintén meghintjük liszttel, a serpenyőbe, a csirkemellek mellé tesszük, és velük együtt további 4-5 percig sütjük (a májakat félidőben egyszer megfordítjuk). Tálra szedjük, alufóliával letakarva melegen tartjuk.

4. A serpenyőben levő pecsenyealjba dobjuk a póréhagymát és a sárgarépát, élénk tűzön, folyamatosan keverve 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a köménymagot, a babérlevelet, a kelkáposztát és a burgonyát, ízlés szerint sót, borsot, végül a húslevest. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig pároljuk (akkor jó, ha a burgonya megpuhult, de a többi zöldség még egy kicsit ropogós).

5. A zöldséget nem túl mély tálba szedjük, tetejére csinosítjuk a csirkemelleket és -májakat, ez utóbbiakat meghintjük egy kevés sóval és frissen őrölt borssal, végül petrezselyemmel díszítve mihamarabb tálaljuk.

Tippek:

Érdemes eleve több zöldségből készíteni, mert a köret önmagában is nagyon finom!

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

387 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Halszeletek almás
uborkamártásban

Orosz
csirkehússaláta

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Sárgabarackos csirkemell
mazsolás rizzsel

Almás-narancsos
céklasaláta

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Húsos
lilahagymatorta

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Sajtos-sonkás
papucs

Almás-zöldséges
heringsaláta

Krumplisaláta
túrókrémmel

Mandarinos-májas
zellerfalatkák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: