2020. október 31.
Farkas napja van

LEVESEK > Levesek hallal


Fotó: Hemző Károly

Citromos-zöldséges
halleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 300 g vegyes leveszöldség
  • 1 karcsú póréhagyma
  • 1+1 ek. olaj
  • 1 ek. zöldséges ételízesítő
  • 1 babérlevél
  • 100 g zöldborsó (mélyhütött)
  • 200 g szálkamentes tengeri vagy édesvízi halfilé
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. rizsliszt
  • só, őrölt fehér bors
  • 2-3 ek. citromlé
  • 4 bazsalikombóbita

1. A zöldségeket megtisztítjuk és megközelítőleg azonos, apró darabkákra vágjuk. A pórét (20-25 cm hosszúságban) vékonyan felkarikázzuk, megfonnyasztjuk 1 ek. olajban. Rádobjuk a zöldségeket, 1 percig élénk tűzön pirítjuk, aztán felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt és a babérlevelet. Felforraljuk, beleszórjuk a zöldborsót (fagyos állapotban), és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük (20 perc).

2. A halfilét leöblítjük, papírkendővel szárazra töröljük, 3x3 cm-es kockákra vágjuk, és megpirítjuk a maradék 1 ek. felforrósított olajban.

3. A tejfölt simára eldolgozzuk 1 kis merőkanál főzőlével és a rizsliszttel, a leveshez öntjük-keverjük, lassú forralással 4-5 percig főzzük. Beletesszük a halat, 2-3 percig forraljuk, utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, végül ízlés szerint citromlével savanyítjuk. Bazsalikombóbitákkal díszítve kínáljuk.

Változatok:

Halhús helyett azonos mennyiségű csirkemellfiléből is készíthetjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

219 kcal/adag

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Majonézes
tojássaláta

Halszeletek almás
uborkamártásban

Halfilé tárkonyos
burgonyasalátával

Citromos halkrém

Avokádós
tonhalsaláta

Zöldséges harcsafilé
párizsiasan

Kaviáros-joghurtos
céklakrémkehely

Mediterrán halfilé

Halfilé
mandulás morzsában

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Rizssaláta
a tenger gyümölcseivel

Ringlis
krumplisaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: