2019. november 21.
Olivér napja van

KÖRETEK > Zöldségköretek


Fotó: Hemző Károly

Szőlős
zöldségköret

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 g ecetes gyöngyhagyma
  • só, bors
  • 1 nagy, piros húsú paprika
  • 1 nagy, sárga húsú paprika
  • 500 g vörös és fehér szőlő vegyesen
  • 2 ek. (classico) olívaolaj
  • 1 babérlevél
  • 1 kk. kristálycukor

1. A gyöngyhagymát leszűrjük, lecsepegtetjük. A paprikákat leöblítjük, kicsumázzuk, ereiket-magjaikat eltávolítjuk, 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A szőlőféléket alaposan megmossuk, leszemezzük, tiszta konyharuhával felitatjuk róluk a nedvességet.

2. Nagyobb méretű serpenyőben (még jobb, ha cserépedényben) felforrósítjuk az olajat, beledobjuk paprikát, a szőlőt és a babérlevelet, élénk tűzön 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, megöntözzük az együttest 6-8 ek. ecetes hagymalével, meghintjük a cukorral, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön „harapnivaló" puhaságúra, azaz még kissé ropogósra pároljuk (további 10-12 perc). Ízlés szerint utánasózzuk, frissen őrölt borssal illatosítjuk, és mélyebb tálba szedve, főtt vagy hirtelensült húsok, szárnyasok mellé kínáljuk.

Változatok:

Készíthetjük (500 g) friss gyöngyhagymából is: az apró hagymákat megmossuk, tálba szórjuk, sós vízzel leforrázzuk, 5 percig állni hagyjuk, azután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, héjukból könnyűszerrel kinyomjuk-kipattintjuk, majd az olajban 5-8 percig forgatjuk. 5 ek. borecettel, sóval és borssal ízesítjük, felengedjük 1/2 dl vízzel vagy zöldséglevessel, a többi ugyanaz.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

225 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 1 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 1 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Padlizsán
tükörtojással

Marinált zöldségek

Zöldséges
rizibizi

Olívás
paradicsomsaláta

Tésztával töltött
padlizsán

Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Cukkinis-paprikás
sült krumpli

Körtés-szőlős
libamellsaláta

Spenótos-sajtos
töltött krumpli

Spenótos
rakott krumpli

Szőlős-almás
szárzellersaláta

Almás-szőlős
sajtsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: