SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták

Fotó: Hemző Károly
Ringlis
krumplisaláta
Hozzávalók 4 személyre:
- 600 g kiflikrumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk. köménymag
- 15-20 szem bors, só
- 2 tojás
- 2 közepes fej lilahagyma
- 2 szál újhagyma vagy 1 csokor snidling
- 4-5 ek. citromlé
- 10-12 olajos ringli
- 1-2 csipet porcukor
- cayenne-i bors
- 2-3 szál petrezselyem
- 1 dl hideg húsleves
- 1 ek. kapribogyó
1. A burgonyát megmossuk, enyhén sós, teatojásba zárt fokhagymával, köménymaggal és borssal ízesített vízben puhára főzzük (20 perc). A tojásokat megmossuk, erősen sós vízben keményre főzzük, majd hideg vízbe merítve lehűtjük és meghámozzuk.
2. A lilahagymát és az újhagymát/snidlinget megtiszítjuk, felkarikázzuk, a lilahagymát mély tálba szórjuk, meghintjük 1 kk. sóval és a citromlével. A ringliket kiemeljük az olajból, félretesszük, az olajat pedig a hagymához öntjük. Hozzákeverjük a porcukrot, a cayenne-i borsot, ízlés szerint frissen őrölt borsot, a (néhány levélke kivételével) finomra vágott petrezselymet, végül a teljesen zsírtalanított húslevest és a kapribogyókat.
3. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, még langyosan belekarikázzuk a hagymás-fűszeres lébe, letakarjuk, és szobahőmérsékleten 1 órát érleljük. A tojásokat meghámozzuk, 1 gerezdet félreteszük, a többit felaprózzuk-elmorzsoljuk, és lazán a salátához keverjük. Nem túl mély tálra halmozzuk, tetejét a ringlicsíkokkal, a tojásgerezddel, a felaprózott újhagymával/snidlinggel és a félretett petrezselyemmel díszítjük.
Italajánlat:
Könnyű, félszáraz fehérbor vagy rozé
Elkészítési idő:
45 perc
+ 1 óra érlelési idő
Energiatartalom:
278 kcal/adag
Nehézségi fok: