2021. május 11.
Ferenc napja van

DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok


Fotó: Elendel

Kivis-mangós
csokoládékrém

Hozzávalók 4 kehelyhez:

  • 80 g étcsokoládé
  • 1 tasak csokoládés pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3 ek. porcukor
  • 1+1 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 4 nagyobb kivi
  • 1 kis doboz mangóbefőtt
  • 1/2 citrom leve
  • 5 ek. őszibaracklikőr vagy -vodka
  • 1,5 dl tejszín
  • 8-12 szem cukrozott vagy koktélcseresznye
  • néhány mentalevél

1. A csokoládét megreszeljük. A pudingport simára keverjük a teljes mennyiségből elvett 1 dl hideg tejjel és a cukorral. A maradék tejet felforraljuk, apránként hozzáöntjük a pudingos tejet, és szelíd tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük (1 perc).

2. Lehúzzuk a tűzről, beleolvasztjuk a csokoládét és 1 tasak vaníliás cukrot, habverővel alaposan összedolgozzuk, néhány percig hűlni hagyjuk. Arányosan elosztva 4 talpas pohárba szedjük, hagyjuk teljesen kihűlni (1 óra), végül letakarjuk, és legalább 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

3. Tálalás előtt 1 órával a kiviket meghámozzuk, félbevágjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük, tálba csúsztatjuk. A mangót leszűrjük (levét ásványvízzel hígítva vagy pezsgős koktélhoz felhasználhatjuk), kisebb darabokra vágjuk, a kivihez adjuk. Meglocsoljuk az őszibaracklikőrrel-/vodkával, kíméletesen összekeverjük, lefedjük, hidegre tesszük.

4. Közvetlenül tálalás előtt 1 tasak vaníliás cukorral félkemény, krémszerű habbá verjük a tejszínt. Arányosan elosztva a csokoládékrém tetejére kócosítjuk, elrendezzük rajta a likőrben érlelt gyümölcsöket, végül a cseresznyeszemekkel és néhány mentalevélkével díszítjük.  Rolettit kínálhatunk mellé.

Tippek:

Kényeztetésképpen csokoládéforgáccsal és/vagy pirított mandulalapocskákkal is gazdagíthatjuk.

Változatok:

Egyéb karakteres gyümölccsel (narancs, meggy, eper) vagy befőttel is készíthetjük.

Italajánlat:

Édes desszertbor, pezsgő

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc
+ 3 óra hűlési idő

Energiatartalom:

481 kcal/kehely

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádókrémes
fánkfalatkák

Orosz
csirkehússaláta

Spenótos
rakott krumpli

Halszeletek almás
uborkamártásban

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Almás-sajtos
brokkolisaláta

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Rokfortos spárgatorta
füstölt nyelvvel

Körtés-szőlős
libamellsaláta

Ráksaláta
narancskehelyben

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Pecsenyelibamáj-
pástétom
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: