2020. április 9.
Erhard napja van

KÖRETEK > Zöldségköretek


Fotó: Hemző Károly

Főtt kukorica
fűszerolajjal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 kisebb, zsenge cső kukorica
  • 2 dl tej
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 nagy csokor friss zöldfűszerlevél (pl. petrezselyem, bazsalikom, snidling, kakukkfű, menta, citromfű vegyesen)
  • 1 piros húsú paprika
  • 4 ek. sütéshez való (classico) olívaolaj
  • só, bors

1.  Elöljáróban: lehetőleg zárt csuhéjú, halványzöld kukoricacsöveket válasszunk, majd a héj részleges megbontása után győződjünk meg arról, hogy a cső telt és egészséges, a szemek pedig feszesek-épek, (ha fonnyadtak-öregek vagy maga a cső barnás-foltos, emberi fogyasztásra nem alkalmas).

2. A kukoricacsövek héját lehántjuk, szakállkájukat eltávolítjuk, folyó víz alatt alaposan megmossuk, és nagyobb fazékba fektetjük. Annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi a csöveket bőven ellepi, aztán hozzáadjuk a tejet, valamint a cukrot (sót véletlenül se, mert megkeményíti a kukoricát!), és félig lefedve, szelíd forralással puhára főzzük (30-35 perc). A főzőlében hagyjuk langyosra hűlni.

3. Közben a zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet vagy kicentrifugázzuk, levélkéiket lecsipkedjük, finomra aprítjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, a magokat és az ereket eltávolítjuk, apróra felkockázzuk. Az olajat felforrósítjuk, beleforgatjuk a zöldfűszereket, majd a paprikakockákat, mindössze 2 percig pirítjuk, tálkába szedjük.

4. Kiemeljük a vízből a kukoricacsöveket, jól lecsepegtetjük, két végükbe kukoricát formáló dekor-villákat szúrunk vagy 4-5 cm vastag szeletekre vágjuk, és tálra-tányérokra csinosítjuk. Fogyasztáskor meghintjük sóval és meglocsoljuk a fűszeres-paprikás olajjal. Csemegeként, hirtelen sültek köreteként kínálhatjuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

191 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tésztával töltött
padlizsán

Zöldséges
rizibizi

Mediterrán krumplisaláta

Ájult imám, avagy
fahéjas töltött padlizsán

Szalonnás-zöldborsós
újkrumpli

Olívás
paradicsomsaláta

Krumplipüré-
sütőtök köret

Szőlős
zöldségköret

Krumplisalátával töltött
paradicsom

Spárgás
tojáslepény

Marinált zöldségek

Diós fasírt
gyömbéres paprikával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: