2021. szeptember 28.
Vencel napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Villás finomságok


Fotó: Hemző Károly

Tzatzikivel töltött
paradicsom

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 8 kisebb paradicsom
  • só, bors
  • 200 g kígyóuborka
  • 20 g dió
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szál kapor
  • 125 g tejszínes krémsajt (mascarpone, Philadelphia)
  • 125 g görög joghurt
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. (extra vergine) olívaolaj
  • 1 kk. szardellapaszta

1. A paradicsomokat megmossuk, szárral szemközti, gömöbölyü felükről levágjuk a kalapkájukat. Belsejüket kivájjuk, enyhén besózzuk, majd üregükkel lefelé fordítjuk, hogy levük elcsorogjon.

2. A töltelékhez megmossuk az uborkát, „csíkosan” meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, kissé besózzuk, és 15 percig pihentetjük.

3. A diót durvára vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, 1 szép szál kivételével finomra aprózzuk. A krémsajthoz keverjük a joghurtot, az áttört fokhagymát, a citromlét, az olívaolajat, a szardellapasztát, a kaprot, a diót, ízlés szerint frissen őrölt borsot, és csak a végén sózzuk (nem biztos, hogy szükséges!).

4. Papírkendővel a lehető legtökéletesebben felitatjuk a paradicsomok belsejéből a nedvességet (ellenkező esetben a paradicsom leve felhígítja, elfolyósítja a tölteléket!). Az uborkát kinyomkodjuk, a krémsajtos-joghurtos keverékhez adjuk, és a paradicsomokba töltjük. Gondosan lefedjük (vagy fedeles dobozba zárjuk), legalább 1 órára behűtjük. Tálaláskor lapos tálra sorakoztatjuk őket, tetejüket és a tál szegélyét a félretett kaporszálakkal díszítjük. Pirított vagy friss kenyérrel, sós krékerrel kínáljuk.

Tippek:

Biztosan nem hígul el a töltelék, ha a krémet, uborkát és a paradicsomot külön-külön a hűtőbe tesszük, és csak közvetelenül tálalás előtt töltjük meg a paradicsomokat.

Italajánlat:

Aperitífek, félszáraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc
+1 óra hűlési idő

Energiatartalom:

126 kcal/darab

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 8 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 8 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Húsvéti zöldséges
tojásaszpik

Görög saláta

Burgundiai
rokfortos körte

Svéd gombasaláta

Lencsesaláta
narancsos öntettel

Krumplisalátával töltött
paradicsom

Gazdag rizssaláta
tojással

Töltött tojás-
változatok

Töltött paradicsom
tonhalas salátával

Szerencsegomba
tojásból

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Hideg pulykamell
paprikamártással
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: