2020. január 20.
Sebestyén napja van

SÜTEMÉNYEK > Kevert tészták > Egyéb kevert tészták


Fotó: Hemző Károly

Csokoládés-
szilvás szelet

Hozzávalók 35 kockához:

  • 600 g magvaváló szilva
  • 100 g étcsokoládé
  • 1/2 tasak (6 g) sütőpor
  • 300 g finomliszt
  • 3 tojás
  • 60 g kristálycukor
  • 140 g lágy vaj/margarin
  • 140 g porcukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 2 dl tej
  • fahéjas porcukor a szóráshoz

1. A szilvákat megmossuk, szárazra törölgetjük, kettévágjuk, kimagozzuk. Egy 25x35 cm-es, mélyebb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csokoládét finomra, de kissé darabosra aprózzuk, és a sütőporral együtt a liszthez keverjük.

2. A tojásokat gondosan megmossuk, kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval felverjük, majd az apránként beleszórt kristálycukorral kemény habbá verjük. A vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és az egyenként hozzáadott tojássárgákkal. Lazán beledolgozzuk a hab 1/3-át, majd a csokoládés liszttel felváltva a maradékot, végül több részletben a tejet.

3. A masszát a tepsibe simítjuk, tetejét sűrűn kirakjuk a magházukkal felfelé fordított szilvaszemekkel, és a sütő közepén 1 órán át sütjük (tűpróba!). Ha nagyon pirulna a teteje, lazán betakarjuk sütőpapírral vagy alufóliával, de át kell sülnie!

4. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kb. 5 cm-es csíkokra-rombuszokra, illetve kockákra vagy tetszés szerinti nagyságú-formájú szeletekre vágjuk. Csinosan tálra rendezzük, tetejüket meghintjük fahéjas porcukorral.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

119 kcal/kocka

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Ringlis
krumplisaláta

Húsos
lilahagymatorta

Vitaminsaláta
rokfortos öntettel

Szerencsegomba
tojásból

Gombás táska

Sajtkrémes
mártogató

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Tökmagos-
sajtos stangli

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Gombás lencsefasírt
mazsolás répasalátával

Krumplisaláta
túrókrémmel

Almás-zöldséges
heringsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: