2021. május 11.
Ferenc napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Hemző Károly

Csirkés-currys
zöldségkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g csirkemellfilé
  • 30+30 g vaj/margarin
  • só, bors
  • 1 kk. curry vagy kurkuma
  • 1 liter tyúkhúsleves
  • 200 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 100 g kerek szemű rizs
  • 1,5 dl tejszín
  • 1/2 piros húsú paprika
  • 6-8 szál snidling

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A csirkehúst leöblítjük, szárazra töröljük, apróra felkockázzuk. Felforrósítunk 30 g vajat/margarint, rádobjuk a húst, 2 percig pirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Kivesszük az edényből, melegen tartjuk.

2. A hús pecsenyelevéhez adjuk a maradék 30 g vajat/margarin, a hagymát és az áttört fokhagymát, üvegesre pároljuk. Megszórjuk a curryvel/kurkumával, hozzáöntjük a tyúkhúslevest, felforraljuk. Beledobjuk a rizst, 10 perc múlva a zöldborsót, és szelíd tűzön további 10 percig főzzük.

3. Kiveszünk a sűrűjéből 2 púpozott evőkanálnyit, félretesszük, melegen tartjuk. A leveshez adjuk a tejszínt, botmixerrel finom krémmé pörgetjük, utánasózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a csirkehúst, és mérsékelt tűzön további 5 percig főzzük.

4. A paprikát apró kockákra, a snidlinget finomra vágjuk. A levest csészékbe vagy mélyebb tálkákba szedjük, arányosan elosztva a tetejére csúsztatjuk a félretett zöldborsó-rizs keveréket, végül a paprikával és a snidlinggel díszítve forrón tálaljuk. Néhány petrezselyem vagy korianderlevélkével vidámíthatjuk.

Változatok:

Készíthetjük úgy is, hogy nem pépesítjük a levest, hanem a tejszínben elkevert 1 ek. rizsliszttel sűrítjük, és éppen csak összeforraljuk.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

300 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zellerkrémleves
lazaccal

Currys karfiolkrémleves

Zöldspárgakrémleves
sonkagaluskával

Céklakrémleves
palacsintametélttel

Gombakrémleves
sajtos pirítóssal

Paradicsomleves
pizzasütő módra

Sonkás-pórés
burgonyakrémleves

Padlizsánkrémleves

Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel

Paradicsomleves
fasírttal

Karfiol-brokkoli
krémleves

Ananászos-csirkés
rizssaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: