2020. június 6.
Norbert napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Mártogatók és krémek


Fotó: Hemző Károly

Fetás-diós
padlizsánkrém

Hozzávalók 6-8 személyre:

1. A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, húsukat bekockázzuk, 1/2 órára besózzuk, hogy kesernyés levüket kidobják. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A fél padlizsánokat leöblítjük, jól kinyomkodjuk, vágott felükkel lefelé tepsibe fektetjük, és 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, aztán evőkanállal kivájjuk a héjakból a padlizsánhúst, turmixkehelybe tesszük.

2. Közben a bazsalikomot megmossuk, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, 2-3 bóbitát félreteszünk a díszítéshez. A paprikát, a lilahagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyjából felaprítjuk, majd a bazsalikommal, az átszűrt citromlével és az olajjal együtt a padlizsánhoz adjuk, habos péppé turmixoljuk.

3. A sajt felét apró kockákra vágjuk, a maradékot villával darabosra törjük. A diót (1-2 gerezd kivételével) durvára vágjuk, aztán a sajtpéppel, 1/2 kk. sóval, valamint néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal a padlizsánhoz adjuk.

4. Tálalás előtt a krémet mélytányérba púpozzuk, megszórjuk a sajtkockákkal, néhány hagymakarikával, a félretett dióval és mentával díszítjük. A tányér szegélyét gerezdekre szelt paradicsommal vidámítjuk. Friss vagy pirított pitával, lepénykenyérrel, sokmagos péksüteménnyel, kiflikarikákkal, aperitif mellé kínáljuk.

Megjegyzések:

Eredetileg úgy fogyasztják, hogy a kenyérből ki-ki letör magának egy darabot, és belemártja a padlizsánkrémbe.

Italajánlat:

Bármilyen félszáraz, könnyű bor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 15 perc

Energiatartalom:

1020 kcal/A teljes mennyiség

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 5 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 5 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Svéd gombasaláta

Tésztával töltött
padlizsán

Spárgakrémhab

Grillmártások

Gazdag rizssaláta
tojással

Avokádókrém
paprikaladikban

Halkrémhab
retekpikkellyel

Feta sajtos-
tonhalas babsaláta

Marinált zöldségek

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Padlizsános szendvics
tükörtojással

Pikáns padlizsánkrém
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: