2021. május 9.
Gergely napja van

HÚSÉTELEK > Sertéshússal


Fotó: Hemző Károly

Mexikói
sertésborda

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hegyes-csípős paprika
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 2 dús szál bazsalikom
  • 150 g (barna) sampinyon gomba
  • 2 doboz felaprózott paradicsom (400 g/doboz)
  • 8 vékony szelet kicsontozott sertésborda
  • só, bors
  • 2 ek. finomliszt
  • 4+2 ek. (classico) olívaolaj
  • 400 g csemegekukorica (konzerv)
  • 200 g fusilli (orsótészta)

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A csípős paprika ereit-magjait a kívánt csípősség mértékében megtartjuk, illetve eltávolítjuk, húsát vékonyan felkarikázzuk. A petrezselymet és a bazsalikomot megmossuk, leveleiket lecsipkedjük (4 bazsalikombóbita kivételével) apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.

2. A hússzeleteket leöblítjük, felitatjuk róluk a vizet, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal, aztán lisztbe forgatjuk, és 4 ek. felforrósított olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük (3+3 perc).

3. Kivesszük a húst a zsiradékból, üvegesre pároljuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a csípős paprikát és a paradicsomot levével együtt, félig lefedve 20 percig forraljuk-sűrítjük. Beleszórjuk a leöblített és lecsepegtetett kukoricát, a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül visszatesszük bele a húst, és további 10 percig főzzük.

4. Közben 2 ek. olajban megpirítjuk a gombát. A tésztát kifőzzük, leszűrjük, lazán a gombához keverjük, megszórjuk a petrezselyemmel. A húst a mártással együtt nem túl mély tálba szedjük, a félretett bazsalikommal díszítjük, és a tészta társaságában azonnal tálaljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

605 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 9 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 9 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Diós fasírt
gyömbéres paprikával

Amerikai
káposztasaláta

Mexikói fasírt

Avokádókrém
paprikaladikban

Szűzpecsenye
tejszínes uborkával

Csípős babkrém
paprikacsónakban

Cézár-saláta
paradicsommal

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Amerikai kukoricasaláta

Kukoricás
paradicsomleves

Csirkés
Waldorf-saláta

Waldorf-saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: