2020. augusztus 9.
Emőd napja van

LEVESEK > Levesek hús nélkül


Fotó: Hemző Károly

Nyári zöldségleves
tésztával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 karcsú póréhagyma
  • 300 g sárgarépa
  • 200 g zsenge cukkini
  • 200 g sampinyon gomba
  • 300 g zöldhüvelyű bab
  • 300 g zöldborsó (150 g tisztított/mélyhűtött)
  • 1-1 szál friss kakukkfű, bazsalikom, borsikafű, majoránna
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  • 1 kk. ételízesítő
  • 40 g apró penne vagy csiga,- illetve orsótészta
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek. rizsliszt

1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a zöldborsót hüvelyéből kifejtjük. A póréhagyma fehér és világoszöld részét, a sárgarépát és a hámozatlan cukkinit felkarikázzuk. A gombát felszeleteljük, a zöldbabot 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, 1 szál petrezselyem kivételével csokorba kötjük.

2. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a póréhagymát és a sárgarépát, 1 percig élénk tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a cukkinit és a gombát, további 2 percig pirítjuk, aztán felöntjük 1,3 liter hideg vízzel, felforraljuk. Beledobjuk a zöldbabot és a zöldborsót, ízlés szerint sózzuk, végül beletesszük a fűszercsokrot, és mérsékelt tűzön, fedő alatt az egészet puhára főzzük (20 perc).

3. Közben az ételízesítővel felforralunk 1/2 liter vizet, beledobjuk a levestésztát, és a csomagoláson javasolt idő alatt puhára főzzük, melegen tartjuk.

4. A tejszínben és 1 merőkanál főzőlében simára keverjük a rizslisztet, a leveshez öntjük, 2 percig forraljuk. Kiemeljük a fűszercsokrot, ízlés szerint utánasózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, végül belecsúsztatjuk a tésztát, meghintjük a finomra vágott maradék petrezselyemmel, és máris tálaljuk.

Fontos:

A tésztát csak közvetelenül tálalás előtt adjuk az ételhez, mert állás-melegítés során „megissza” a levest, túlpuhul! 

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

50 perc

Energiatartalom:

236 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Csípős kukoricaleves

Görög zöldbableves
feta sajttal

Mediterrán káposztaleves
sajtgaluskával

Nizzai saláta

Tésztás bableves
füstölt oldalassal

Toszkán bableves

Zöldbabcsokor
paprikával

Hagymaleves
sajtos-diós bagettel

Téli minestrone
csicseriborsóval

Zöldbabos-paradicsomos
krumplisaláta

Szalonnás
zöldbabköret

Zöldbabos-
paradicsomos babsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: