SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták

Fotó: Elendel
Mediterrán
húsos salátatál
Hozzávalók 4 személyre:
- 400 g pulykamellfilé
- 1 ek. gyrosfűszer-keverék
- 2 ek. (classico) olívaolaj
- 2 ek. rizsliszt
- só, bors
- 500 g újkrumpli
- 1 közepes fej lilahagyma
- 300 g kígyóuborka
- 1/2 piros húsú paprika
- 200 g koktélparadicsom
- 2-3 szál friss oregánó
- néhány bazsalikombóbita
- 1 citrom leve
- 2+2+2 ek. (extra vergine) olívaolaj
- 200 g feta sajt
1. A húst vékony csíkokra szeljük, összeforgatjuk a fűszerkeverékkel és 2 ek. classico olívaolajjal, lefedjük, 1 órán át a hűtőben pácoljuk. Ezután az olajjal együtt felhevített serpenyőbe csúsztatjuk, megszórjuk a rizsliszttel, folyamatosan keverve 3-4 percig pirítjuk, utánasózzuk, borsozzuk, hűlni hagyjuk.
2. A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, hagyjuk langyosra hűlni. Közben a zöldségeket és a zöldfűszereket megtisztítjuk, megmossuk, a lilahagymát karikákra vágjuk, tálba szórjuk. Összekeverjük ízlés szerint sóval, borssal, 1/2 citrom átszűrt levével és 2 ek. extra vergine olívaolajjal, végül belekarikázzuk a krumplit.
3. A paprikát és a hámozatlan uborkát kisebb-nagyobb kockákra vágjuk, tálba csúsztatjuk, kissé megsózzuk, meglocsoljuk 1/2 citrom levével és 2 ek. extra vergine olívaolajjal. A feta sajtot apróra felkockázzuk, összekeverjük a felaprózott oregánóval és 2 ek. extra vergine olívaolajjal. Nagyobb foltokban tálra halmozzuk a krumplisalátát, a paprikás uborkát, a félbevágott paradicsomokat és a feta sajtot. Közepére halmozzuk a húst, az egészet megszórjuk néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal, és bazsalikommal díszítve egytálsalátaként kínáljuk. Bagett, szezámmagos kenyér illik hozzá.
Italajánlat:
Félszáraz fehérbor vagy rozé
Elkészítési idő:
1 óra
+ 1óra pácolási idő
Energiatartalom:
445 kcal/adag
Nehézségi fok: