2020. július 12.
Izabella napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Uborka-
vitorlások

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 2 kisebb, karcsú kígyóuborka (400 g)
  • 1 kis csokor retek
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 szál snidling
  • 20 zellerlevél
  • 4 friss zsályalevél
  • 250 g tejszínes krémsajt
  • só, bors
  • 1 kk. pirospaprika

1. Az uborkákat folyó víz alatt alaposan megmossuk, végeiket levágjuk. Hámozatlanul, hosszában félbe-, széltében 6 cm-es darabokra vágjuk őket. Gömbölyded aljukból levágunk egy vékonyka szeletet, hogy szépen megüljenek a tálon, kissé besózzuk. A retket és a fokhagymát megtisztítjuk. A snidlinget, a zeller- és a zsályaleveleket leöblítjük, apróra-finomra vágjuk.

2. A krémsajtot habosra keverjük sóval, borssal, a pirospaprikával, az áttört fokhagymával, és összedolgozzuk a zöldfűszerekkel. Csillagbetétes habzsákba töltjük, habzsákostul fóliába csomagoljuk, és 20 percre betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit megdermedjen, és majd rajzosabb legyen a „nyomata".

3. Az uborkadarabkák tetejét 2 mm vastagságban, 4 cm hosszan bevágjuk, a szeletkéket felhajtjuk, átszúrunk rajtuk egy fogvájót (ez lesz a vitorla). A vitorla tövéig kivájjuk a magházat, helyére a habzsákból sajtkrémet nyomunk. A retkeket felkarikázzuk, a krémbe dugdossuk, majd tálra sorakoztatjuk őket, és fogyasztásig hidegen tartjuk. Kiflikarikákat kínálhatunk mellé. Finom és mutatós italkorcsolya!

Italajánlat:

Bor, pezsgő, sör, aperitifek

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

40 perc

Energiatartalom:

65 kcal/darab

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 10 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 10 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gazdag rizssaláta
tojással

Halkrémhab
retekpikkellyel

Csípős babkrém
paprikacsónakban

Gazdag
tavaszi saláta

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Avokádókrém
paprikaladikban

Mimóza
tojássaláta

Tojás-sárgarépa-
rukola saláta

Sajtos reteksaláta

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Sonkás-tojásos
tavaszi saláta

Zöldfűszeres
túrókrémlabdák
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: