2019. szeptember 15.
Enikő napja van

SÜTEMÉNYEK > Kevert tészták > Muffinok


Fotó: Elendel

Csokis-meggyes-
habos muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 50 g vaj/margarin
  • 4 tojás
  • 125 g porcukor
  • 1+3 tasak (40 g) bourbon vaníliás cukor
  • 15 g (cukrozatlan) kakaópor
  • 1/2 tasak (6 g) sütőpor
  • 125 g finomliszt
  • 50 g étcsokoládé
  • 6-8 ek. cseresznyepálinka
  • 250-300 g meggydzsem
  • 3 dl tejszín
  • 2 tasak habfixáló

1. A vajat/margarint felolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk; a fehérjéket 1 csipet sóval, majd az apránként hozzáadott porcukorral és 1 tasak vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Egyenként beleforgatjuk a tojássárgákat, tetejére szitáljuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet, végül lazán összedolgozzuk a vajjal/margarinnal.

2. Papírtálkákkal kibélelt, 12 csészés muffinformába szedjük a masszát, 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, és hagyjuk kihűlni. Burgonyhámozóval forgácsokat faragunk a csokoládéból.

3. Lehántjuk a a papírt muffinokról, kalapkájukat levágjuk, a talpakat meglocsoljuk a pálinkával, és megkenjük a dzsemmel (2-3 evőkanálnyit félreteszünk). A habfixálóval és 3 tasak vaníliás cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, csillagcsőrős habzsákba szedjük, felét a muffintalpakra nyomjuk, majd tetejükre illesztjük a kalapkákat, és bevonjuk a maradék habbal. A félretett meggydzsemet felforrósítjuk, áttörjük, a muffinok tetejére csorgatjuk, végül megszórjuk a csokoládéval. Tiszta papírtálkákra helyezve tálaljuk. (Töltetelenül remekül bírja a mélyhűtőt!)

Italajánlat:

Kávé, cappuccino, tea

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+1 óra hűlési idő

Energiatartalom:

240 kcal/darab

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 6 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 6 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Halszeletek almás
uborkamártásban

Sajtkrémes
mártogató

Húsos
lilahagymatorta

Téli vegyes saláta
nyers céklával

Avokádós
tonhalsaláta

Ringlis
krumplisaláta

Szerencsegomba
tojásból

Almás-sajtos
vöröskáposztasaláta

Karalábé-sárgarépa-
fasírt saláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Krumplisaláta
túrókrémmel

Gombás lencsefasírt
mazsolás répasalátával
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: