2019. szeptember 18.
Diána napja van

JÓ TUDNI

Általában korai, zsenge zöldségfélékből készített leveseket, mártásokat,
egyes főzelékeket szoktunk ezzel az eljárással sűríteni. A leggyakoribb liszttel megszórt ételek: zöldborsó-, gomba- és vegyes zöldségleves, zöldborsó-, sóska-,
sárgarépa- és finomfőzelék, gombamártás, bizonyos pörköltek, aprópecsenye-raguk, zöldséggel és/vagy gombával készített húsételek (pl. Bakonyi szelet), stb.


Fotó: Elendel

Mi az a staubolás?

Hozzávalók 400-500 g zöldséghez:

  • 1 ek. olaj vagy egyéb zsiradék
  • 1-2 ek. finomliszt
  • 2 dl-1 liter víz vagy egyéb folyadék – aszerint, hogy mártás, főzelék vagy leves készül belőle
A

A zöldséget a recept alapján egy kevés zsiradékban (olaj, vaj/margarin), fedő alatt, saját levében-gőzében csaknem puhára pároljuk vagy megpirítjuk, levét elpárologtatjuk. Egyenletesen megszórjuk a megadott mennyiségű liszttel, (főkép), jól elkeverjük, majd felöntjük a megjelölt mennyiségű folyadékkal (pl. víz, tej, tejszín, húsleves, bor) (A), és 5-10 percig fedő nélkül, szelíden forralással besűrítjük.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

5 perc

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


A vaksütésről

A sütőtök tisztítása
és előkészítése

A gesztenye főzése
és sütése

A borokról

A húsvéti sonkáról

A tojáshabról

A farsangi fánkról –
alaprecept

Csokoládéfortélyok

Kemény tojás főzése

A pezsgőről

A citrusfélék tisztítása,
kifilézése és fogyasztása

Karácsonyi előkészületek
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: