2022. január 22.
Vince napja van

LEVESEK > Krémlevesek


Fotó: Elendel

Medvehagyma-
krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 közepes fej hagyma
  • 150 g medvehagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 8-10 szál snidling
  • 4 közepes, kemény paradicsom
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. zöldséges ételízesítő
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 125 g mascarpone vagy natúr Philadelphia krém
  • só, bors
  • 4 kk. tejszín vagy tejföl

1. A zöldségeket és a zöldfűszereket megtisztítjuk, megmossuk. A burgonyákat és a hagymát felaprózzuk, a medvehagymaleveleket ujjnyi széles csíkokra metéljük.

2. Felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a hagymát és a medvehagymát, fedő alatt 5 percig fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, meghintjük az ételízesítővel, felöntjük 1 liter vízzel és a fehérborral, majd félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük.

3. Beleszórjuk a petrezselyemleveleket, botmixerrel az egészet finom péppé-krémmé turmixoljuk. Hozzákeverjük a mascarponét vagy Philadelphiát, olvadásig forrósítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. Tálalás előtt burgonyahámozóval körkörösen haladva, 2-3 cm szélességben lehántjuk a paradicsomok héját, csigavonalban feltekerjük, 4 rózsát formálunk belőlük. A levest mélytányérokba szedjük, közepükre ültetünk 1-1 paradicsomhéj-rózsát, tetejüket 1-1 kk. tejszínnel vagy tejföllel cirmosítjuk, snidlingszálakkal vidámítva kínáljuk. Sült tésztaborsót, olajban pirított zsemlekockákat adhatunk mellé.

Tippek:

– Medvehagyma helyett 2 nagy csokor (felkarikázott) újhagymával is készíthetjük, amelynek felaprított, hosszú zöld szárát is belefőzzük a levesbe.
– A kész levest 1-2 késhegynyi őrölt szerecsendióval és/vagy chiliporral is ízesíthetjük.

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

338 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gazdag
tavaszi saláta

Húsos
lilahagymatorta

Sajtkrémes
mártogató

Gazdag rizssaláta
tojással

Krumplisaláta
túrókrémmel

Pórékrémleves retekkel,
tojásmimózával

Tarka savanyú-
káposzta-saláta

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Almás-hagymás
csirkemájsaláta

Uborka-
vitorlások

Tejszínes
cukkinikrémleves

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: