2019. szeptember 18.
Diána napja van

JÓ TUDNI


Fotó: Elendel

A medvehagymáról

A

Tárolása:
A csokrokban árult medvehagymát vízzel telt, hosszúkás, keskeny edénykébe (tejfölös pohárba, savanyúságos vödörbe stb.) állítjuk (A), lazán nejlontasakot húzunk a leveleire, és a hűtőszekrény alsó harmadába helyezzük. 5-6 napig friss marad, ezután sárgulni kezdenek a levelei, ki kell dobni.

Tisztítása:
A medvehagymaleveleket megmossuk, lerázzuk róluk a vizet, a hosszú, illetve vastag szárakat eltávolítjuk, a leveleket vékony csíkokra szeljük, illetve az egyes receptek szerint formázzuk-daraboljuk (főkép)

Tartósítása:
Bármelyik formát is választjuk, tudnunk kell, hogy sokat veszít aromájából.

− A megtisztított leveleket kisebb-nagyobb kötegekben szorosan folpackba csomagoljuk, nejlontasakba zárva eltesszük a mélyhűtőbe. Mindig csak annyit karikázunk le belőle, amennyire szükségünk van.
− A leveleket finomra vágjuk, sóval és olívaolajjal rétegezve kisebb csavaros üvegekbe nyomkodjuk, és felöntjük annyi olívaolajjal, hogy teljesen ellepje. Felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk (3-4 hétig eláll). A bazsalikomhoz hasonlóan tésztára, levesbe, mártásokba való pesztót is készíthetünk belőle, de ha távolabbi céljaink vannak vele, célszerű a mélyhűtőben tárolni, mert könnyen erjedésnek indul, illetve megsavanyodik.
− A leveleket levegős helyen megszárítjuk, elmorzsoljuk, csavaros-csatos üvegekbe zárjuk, fűszerként, ízesítésre használjuk.
 

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

5 perc

Energiatartalom:

52 kcal/100 g

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gazdag rizssaláta
tojással

Tavaszi vegyes saláta
korallöntettel

Húsos
lilahagymatorta

Majonézes
tojássaláta

Gazdag
tavaszi saláta

Uborkás-sonkás
rizssaláta

Tarka savanyú-
káposzta-saláta

Kolumbusz-saláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Sajtkrémes
mártogató

Túrós zöldségtorta

Zeller-sárgarépa-
alma saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: