2020. október 27.
Szabina napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Elendel

Feta sajtos
töltött csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 g feta sajt
  • 100 g krémtehéntúró
  • só, bors
  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 2 kk. szárnyasfűszersó
  • 2 ek. olaj
  • 1 kis fej jégsaláta
  • 4-5 közepes paradicsom
  • néhány bazsalikombóbita

1. A töltelékhez a fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, finomra vágjuk. Tálkába morzsoljuk-kockázzuk a feta sajtot, hozzáadjuk a krémtehéntúrót, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, végül a petrezselymet, és jól összekeverjük.

2. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, a felső combrészen – óvatosan, hogy ki ne szakadjon – fellazítjuk a bőrt, alátöltjük a sajtkrémet, és ráhúzzuk-nyomkodjuk a húsra a bőrszéleket. Minden oldalukat bedörzsöljük a fűszersóval, és méretüknek megfelelő, alufóliával vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe/mélyebb sütőedénybe fektetjük. Meglocsoljuk az olajjal, alufóliával letakarjuk, 180 °C-os sütőben 30 percig pároljuk, majd fólia nélkül pirosra-ropogósra sütjük (további 25-30 perc).

3. Közben a salátát félbevágjuk, megmossuk, leveleit lebontjuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, majd falatnyi darabokra tépkedjük, és nagyobb tálra terítjük.

4. A csirkecombokat a salátaágyra fektetjük, meglocsoljuk a pecsenyealjjal, végül paradicsomgerezdekkel vagy -karikákkal, valamint bazsalikombóbitákkal díszítve mihamarabb tálaljuk. Rozmaringgal sült krumpli illik hozzá.

Változatok:

Feta sajt helyett kecskesajttal is készíthetjük, de vegyük figyelembe (kivált, ha vendégnek vagy gyereknek is kínáljuk), hogy íze rendkívül karakteres.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

453 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Mediterrán saláta

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Görög zöldbableves
feta sajttal

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Ananászos-csirkés
rizssaláta

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Mediterrán halfilé

Csirkés
Waldorf-saláta

Feta sajtos-
tonhalas babsaláta

Gazdag rizssaláta
tojással

Orosz
csirkehússaláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: