DESSZERTEK > Kanalas édességek > Krémek és habok

Fotó: Elendel
Narancshabkrém
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 bionarancs
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 2 tojás
- 30+30 g kristálycukor
- 2 tasak (20 g) vanillincukor
- 8 ek. mandulalikőr (pl. Amaretto)
- 1/2 tasak habfixáló
- 1 dl tejszín
- 16 piros és zöld kandírozott cseresznye
- 4 citromfűbóbita
1. A narancsokat forró, folyó víz alatt alaposan megsikáljuk, szárazra töröljük. Az egyik héját lereszeljük, mindkettő levét kinyomjuk, átszűrjük.
2. A pudingport simára keverjük 1 dl tejben, a többi tejet felforrósítjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval felverjük, majd 30 g több részletben beleszórt cukorral tömör habbá verjük. A tojássárgákat ugyancsak habosra keverjük a maradék 30 g cukorral, apránként hozzáadjuk narancslét, aztán a pudingos, végül a forró tejet, és gőz föltött, folyamatosan keverve besűrítjük.
3. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, a mandulalikőrt, végül óvatosan a tojáshabot. 4 csinos tálkába szedjük, hagyjuk kihűlni, majd folpackkal gondosan letakarjuk, és legalább 2 órára behűtjük (fogyasztásig hidegen tartjuk).
4. Tálalás előtt a habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és dundi rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. A félbevágott kandírozott cseresznyeszemekkel és citromfűbóbitákkal díszítjük.
Tippek:
– A hűtőben 2-3 napig is eltartható, de a szépség kedvéért csak közvetlenül tálalás előtt érdemes díszíteni.
– Tetejét díszíthetjük cukrozott narancshéjjal, friss naracskarikákkal, csokoládéforgáccsal, pirított mandulával is.
Elkészítési idő:
35 perc
+10 perc
+2 óra hűlési idő
Energiatartalom:
408 kcal/adag
Nehézségi fok: