HÚSÉTELEK > Csirkehússal

Fotó: Hemző Károly
Illatos csirkecombok
babsalátával
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 felső csirkecomb
- só, bors
- 1/2 ek. provence-i fűszerkeverék
- 2 nagy fej hagyma
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 1/2+1/2 dl száraz fehérbor
- 2 ek. olaj
- 1+2 ek. citromlé
- 2 kis fej lilahagyma
- 1-1 doboz fehér és vörös kidney bab (kb. 400 g/doboz)
- 1/4 piros húsú paprika
- 1 szál szárzeller
- 1 ek. mustár
- 1/2 kk. porcukor
- 4 ek. (extra vergine) olívaolaj
- 1 paradicsom
- 2-3 szál petrezselyem
1. A csirkecombokat megmossuk, bőrüket lehúzzuk, a húst bedörzsöljük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymákat karcsú gerezdekre szeljük, a fokhagymával együtt csinos sütőedény aljára terítjük, megsózzuk. Tetejükre rendezzük a húsdarabokat, meglocsoljuk 1/2 dl borral és az olajjal, majd 180 °C-os sütőben pirosra sütjük (45-50 perc).
2. A babsalátához a lilahagymákat vékonyan felkarikázzuk, meghintjük egy kevés sóval és 1 ek. citromlével. A babféléket bő vízzel leöblítjük, jól lecsepegtetjük. A paprikát apró kockákra, a szárzellert vékony karikákra vágjuk, és a babbal együtt a hagymához adjuk.
3. Az öntethez 2 ek. citromlét és 1/2 dl bort elkeverünk a mustárral, a porcukorral, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal, végül az apránként hozzáadott olívaolajjal, és lazán a salátához keverjük.
4. A csirkecombok tetejét paradicsomgerezdekkel, valamint petrezselyemmel díszítjük, és a sütőtálban, a babsaláta kíséretében tálaljuk. További köretként burgonyapüré, puliszka illik hozzá.
Italajánlat:
Félszáraz fehérbor (amivel az étel készül)