ITALOK > Hideg italok

Fotó: Hemző Károly
Valentin-koktél
Hozzávalók 2 pohárhoz:
- 1 dl gin
- 2 ek. citromlé
- 1 ek. málnaszörp
- 4-6 jégkocka
- 1 tojásfehérje
- 2 dl félszáraz fehérbor vagy tonic
A gint, a citromlét és a málnaszörpöt jól összerázzuk a kissé összetört jégkockákkal, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét és a bort vagy tonicot, 1 percig turmixoljuk, végül 2 kehelybe/pohárba öntjük.
Tippek:
A koktélokhoz gyakran használt „darált” vagy tört jeget (speciális eszköz híján) úgy állíthatjuk elő a legegyszerűbben, hogy a jégkockákat vastagabb, vadonatúj vagy garantáltan szagtalan nejlonzacskóba tesszük, többszörösen összehajtogatott konyharuhára fektetett vágódeszkára helyezzük, és húsverővel megtörjük.