2019. június 18.
Levente napja van

SÜTEMÉNYEK > Aprósütemények

A szokásos linzertésztánál különlegesebb, a legfinomabb aprósütemények egyike, amelyet tea-kávé mellé kínálhatunk. Jó előre megsüthetjük, hiszen – jól záródó fém vagy műanyag dobozban – minél tovább „érik”, annál puhább, finomabb lesz. Biztos siker!


Fotó: Hemző Károly

Mandulás szív

Hozzávalók kb. 25 darabhoz:

  • A tésztához:
  • 300 g finomliszt
  • 100 g porcukor + a szóráshoz
  • 150 g lágy vaj/margarin
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 biocitrom
  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • Továbbá:
  • 1 tojásfehérje
  • 2 ek. mandulalapocska
  • 150 g savanykás, sűrű lekvár (barack, szilva stb.)
  • vaniliás porcukor a szóráshoz
  • néhány koktélcseresznye

1. Kibélelünk sütőpapírral két sütőlapot vagy nagy tepsit.

2. A tésztához a lisztet és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat/margarint, a felhasított vaníliarúdból kikapart pépet, a gondosan megmosott citrom reszelt héját, fél citrom átszűrt levét, a tojássárgákat, a sót és a szóbabikarbónát. A robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk, aztán munkalapra szedjük, gyors-laza mozdulatokkal átgyúrjuk, és pihentetés nélkül máris dolgozunk vele tovább.

2. Lisztezett munkalapon 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és lisztbe mártogatott, 5-6 cm átmérőjű szívformával kiszúrjuk (a hulladékot összegyúrjuk, újraformázzuk). A sütőlapokra/tepsikre sorakoztatjuk őket, felének tetejét megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk mandulalapocskákkal. 20 percre hűvösre-hidegre tesszük, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt világosdrappra sütjük (a tepsiket a sütés utolsó harmadában megcseréljük), hagyjuk kihűlni.

4. A „csupasz” szívecskék közepére 1/2-1/2 kk. lekvárt púpozunk, tetejükre illesztjük-nyomjuk mandulás párjukat. Fogyasztásig jól záródó dobozban tároljuk. Tálaláskor csinosan tálra rendezzük, meghinthetjük fátyolnyi vaníliás porcukorral, és néhány lecsepegetett koktélcseresznyével (rumos meggyel, aszalt gyümölcsökkel) vidámítva kínáljuk.

Italajánlat:

Tea, kávé cappuccino

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra 30 perc

Energiatartalom:

135 kcal/darab

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 2 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 2 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Zöldséges halfilé
burgonyapikkelyben

Anyák napi
epres szívtorta

Halszeletek almás
uborkamártásban

Mozzarellás polentafalatkák

Sajtkrémes falatkák

Málnás szirmok

Bögrés
mákos kocka

Valentin-koktél

Zeller-céklasaláta
diómártással

Avokádós
tonhalsaláta

Narancsos-csokis
mézesszív

Gesztenyeszív
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: