2020. február 25.
Géza napja van

JÓ TUDNI


Fotó: Hemző Károly

A póréhagyma
tisztítása

A karcsú, olykor 1 méter magasra megnövő póréhagyma lazább szárában gyakran találhatók szemcsés földmaradványok, amelyre termesztési módja a magyarázat, ugyanis ahogy növekszik a póré, úgy kupacolják-töltik fel szárára a termőföldet, ezáltal a takart részek szép fehérek, zsengék maradnak.

Nyersen közvetlenül a gyökér feletti zsenge-fehér részét használjuk, főzve-párolva ropogós-világoszöld középső részét is, amelyet azonban gondosan meg kell tisztítani-mosni:
A póré gyökértalpát és szárvégét eltávolítjuk, általában 15-20 cm-es darabokra vágjuk, a szár felé haladva sérült vagy kemény, külső sziromrétegét szakaszosan lehántjuk. A pórédarabokat hosszában mélyen bevágjuk, és – a rétegeket meglazítva-bontva – erős vízsugár alatt leöblítjük.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

5 perc

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


A vaksütésről

A leveles salátákról

Tudnivalók a
karácsonyi sütéshez

A farsangi fánkról –
alaprecept

Tojásteszt

A gesztenye főzése
és sütése

A borokról

A citrusfélék tisztítása,
kifilézése és fogyasztása

A húsvéti sonkáról

A padlizsán
tisztítása, előkészítése

Piskótafortélyok

A sütőtök tisztítása
és előkészítése
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: