2020. október 26.
Dömötör napja van

EGYTÁLÉTELEK > Fazékban


Fotó: Hemző Károly

Paprikás krumpli –
elegánsabban
serpenyős burgonya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 100 g húsos, füstölt szalonna
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 kg nem szétfövő krumpli
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 100 g füstölt, paprikás kolbász
  • 1/2 kk. köménymag
  • 2 kk. édes-nemes pirospaprika

1. A szalonnát vékony csíkokra vagy apró kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és gerezdekre vágjuk.
A kolbászt megmossuk, héját lehúzzuk, felkarikázzuk.

2. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a kolbászkarikákat, és az őrölt köménymaggal együtt néhány percig pirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a hagymás alaphoz keverjük a pirospaprikát és a krumplit, annyi vizet öntünk alá, amennyi éppen csak ellepi. Beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük.

3. Általában belefőzött virslivel, debreceni vagy egyéb fűszeres, lágy kolbásszal gazdagítjuk, és ecetes savanyúsággal, magyaros uborka- vagy idénysalátával tálaljuk. Krumpliszerető külföldi vendégek bolondulnak érte!

Fontos:

Ügyeljünk arra, hogy legyen elegendő lé alatta, mert úgy az igazi, ha ki-ki a maga tányérján villával beletördeli-nyomkodja a krumplit!

Változatok:

- van, aki köménymag nélkül szereti
- van, aki 1-2 gerezd fokhagymával készíti.

Italajánlat:

Könnyű, félszáraz vörös vagy fehérbor, fröccs, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

460 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Gombás rizzsel töltött
karalábé

Krumplis
cukkinicsónakok

Marhahúsleves

Magyaros
töltött paprika

Sonkás
polentapogácsa

Töltött káposzta

Marharagu
sáfrányos rizottóval

Temesvári sertésborda
zöldbabcsokorral

Dinnyés-zöldbabos
krumplisaláta

Hagymás rostélyos

Csészében sült
cukkinis krumplileves

Diós-mákos bejgli
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: