2020. január 28.
Károly, napja van

EGYTÁLÉTELEK > Tálban > Rakottasok

Minden „bakonyi” névre hallgató étel alapja a – lehetőleg erdei – gombából készített, tejfölös/tejszínes paprikás. Ha külföldi vendégeink vannak, különösen ajánlom – feltéve, ha biztosan tudjuk, hogy szeretik a gombát.


Fotó: Hemző Károly

Bakonyi
palacsintametélt

Hozzávalók 4 személyre:

  • A palacsintához:
  • 200 g finomliszt
  • 4 dl tej
  • 4 tojás
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • Továbbá:
  • 800 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 ek. csípős paprikakrém
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 1/4 kk. szárított kakukkfű
  • 1 ek. rizsliszt
  • 4 dl tejföl
  • diónyi vaj/margarin a tálhoz

1.  A palacsintához  simára keverjük a lisztet a tejben eldolgozott tojásokkal, 1/2 kk. sóval, majd lefedjük, és 1/2 órát pihentetjük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A gombát felszeleteljük, a zöldpaprikát és a meghámozott paradicsomot felaprózzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 3 ek. felforrósított olajban. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, majd rádobjuk a gombát, és fedő alatt puhára pároljuk (15-20 perc). Elkeverjük a rizsliszttel és a tejföllel, jól összeforraljuk.

3. Kikenünk vajjal/margarinnal egy közepes méretű sütőedényt. A petrezselymet (néhány bóbita kivételével) finomra vágjuk, 2 ek. olajjal együtt a palacsintatésztához keverjük, és 16 palacsintát sütünk belőle. Kettesével feltekerjük őket, ujjnyi széles csíkokra metéljük, lazán a sütőedénybe szórjuk-kanyarítjuk, végül bevonjuk a gombapaprikással, és 200 °C-ra előmelegített sütőben átforrósítjuk (15-20 perc). Petrezselyemmel díszítve mihamarabb tálaljuk.

Italajánlat:

Száraz fehérbor vagy rozé

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra

Energiatartalom:

609 kcal/adag

Nehézségi fok:

Vegetariánus ételSzezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 21 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 21 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Ájult imám, avagy
fahéjas töltött padlizsán

Hagymás krumpli
snidlinges tejföllel

Kenyértorta
pizzasütő módra

Zöldséges
brokkoligratin

Camembert-es
rántott palacsinta
áfonyamártással

Gombás-paprikás
rizstorta

Spenótos
palacsintatorta

Hagymás-szalonnás
krumplirakottas

Sonkás-gombás töltött kel
paradicsommártásban

Paradicsomos
rakott cukkini

Tésztával töltött
padlizsán

Spenótos
rakott krumpli
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: