2020. december 5.
Vilma napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 250 g csirkemáj (szív nélkül)
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1/2 dl fehérbor
  • 2-3 ek. balzsamecet
  • 1/4 kk. provence-i fűszerkeverék
  • só, bors
  • 2-3 szál szárzeller zöldjével
  • 2-3 mandarin
  • 2 szelet friss szendvicskenyér
  • 100 g tejszínes krémsajt (Philadelphia, mascarpone)
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 1 szelet piros húsú paprika

1. A májat megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól, és csíkokra szeljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd megfonnyasztjuk a felforrósított olajban. Rádobjuk a májat, 1 percig élénk tűzön pirítjuk-forgatjuk, aztán aláöntjük a bort, a balzsamecetet, megszórjuk a fűszerkeverékkel, frissen őrölt borssal, 1 perc múlva lefedjük, és további 2-3 percig pároljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A zellerszálakat megmossuk, zöldjüket félretesszük a díszítéshez, kemény „szálkáikat” lehántjuk, aljukból 1-1 vékony, hosszanti szeletkét levágunk, hogy ne billegjenek a tálon. A mandarinokat meghámozzuk, gerezdekre bontjuk.

3. A kihűlt májat levével együtt aprítógépbe szedjük, finom péppé turmixoljuk, majd tálba tesszük. Az aprítógépbe tördeljük a szendvicskenyeret, finom morzsává zúzzuk, majd a krémsajttal együtt a májhoz adjuk, és jól összedolgozzuk. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, csőr nélküli habzsákba szedjük, a szárzellerekbe töltjük-púpozzuk, végül 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Tetejüket a mandaringerezdekkel, néhány petrezselyemlevélkével, a tálat pedig a félretett zellerzölddel és az apróra felkockázott paprikával díszítjük. Fogyasztásig hidegen tartjuk.

Italajánlat:

Aperitifek, pezsgő, bor, sör

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

45 perc

Energiatartalom:

71 kcal/darab

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 3 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 3 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Avokádókrémes
fánkfalatkák

Avokádós
tonhalsaláta

Sajtkrémes falatkák

Ráksaláta
narancskehelyben

Halkrémhab
retekpikkellyel

Mozzarellás
polentafalatkák

Zöldséges rétes

Sajtkrémes-olívás
paprikacsónakok

Fasírt-muffin

Csicseriborsó-
mártogató

Sárgarépás-
tojásos szendvics

Túrós zöldségtorta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: