2020. július 11.
Nóra, Lili napja van

JÓ TUDNI


Fotó: Hemző Károly

A cikóriáról

A

– Vásárláskor győződjünk meg arról, hogy a rügyek zártak, kemények legyenek, és ne tarkítsák barna foltok. A levelek szélén lévő zöldes csík-perem megengedett, de a zöld levelek, illetve levélrészek biztosan kesernyésebbek a halványaknál.

– A cikória egyáltalán nem kényes zöldség: feldolgozatlan állapotban, gondosan becsomagolva 10 napig biztosan eltartható a hűtőszekrény alsó harmadában.

– Külön bája, hogy alig van vele munka, tisztítása egyszerű: a cikória külső leveleit eltávolítjuk (főkép), megmossuk, hosszában kettévágjuk, és kivágjuk a kesernyésséget tartalmazó torzsáját. Ha egyben készítjük el, a torzsát alulról, kúpszerűen vágjuk ki (A). Sokáig friss marad, olaj-olajos dresszing hatására nem esik össze egykönnyen. Felhajló, csónak formájú leveleit krémekkel tölthetjük vagy mártogató zöldségként kínálhatjuk.

– Bizonyos ételekhez nyersen használjuk, másokhoz finomabb, ha blansírozzuk, azaz szűrőtálba tesszük, leforrázzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, és a recept szerint dolgozunk vele tovább.

Kategóriák:

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

10 perc

Energiatartalom:

16 kcal/100 g

Nehézségi fok:

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 0 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 0 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Karácsonyi előkészületek

Tojásteszt

A borokról

A citrusfélék tisztítása,
kifilézése és fogyasztása

A birsalmáról

A farsangi fánkról –
alaprecept

A gesztenye főzése
és sütése

A húsvéti sonkáról

Tudnivalók a
karácsonyi sütéshez

A pezsgőről

A sütőtök tisztítása
és előkészítése

A vaksütésről
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: