2020. december 5.
Vilma napja van

HALÉTELEK > Édesvízi halak


Fotó: Hemző Károly

Zöldséges harcsafilé
párizsiasan

Hozzávalók 4 személyre:

  • 600 g afrikai harcsafilé (vagy egyéb szálkamentes hal)
  • 1/2 citrom leve
  • 400 g sárgarépa
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • 2 ek. olaj + a sütéshez
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 4 ek. finomliszt
  • 2 tojás
  • 3-4 szál petrezselyem
  • 1/4 kápia vagy egyéb piros húsú paprika
  • snidling a díszítéshez
  • 1 lime (zöldcitrom)

1. A halhúst megmossuk, felitatjuk róla a vizet, 8 szeletre vágjuk. Bedörzsöljük a citrom átszűrt levével, 15-20 percig pihentetjük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát szeletekre gyaluljuk, majd rézsútos csíkokra vágjuk. A póréhagymák fehér és világoszöld részét hosszában kettévágjuk, a répával megközelítőleg azonos csíkokra szeljük. Az újhagymákat 10 cm-es zöldjükkel együtt felkarikázzuk. A gyömbért megreszeljük.

3. Wokban/mélyebb serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, fél percig pirítjuk benne a gyömbért és az áttört fokhagymát. Rádobjuk a pórét, az újhagymát és a sárgarépát, további 3-4 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a szójaszósszal és a borral, jól összeforraljuk, fedő alatt melegen tartjuk.

4. Nagyobb serpenyőben felhevítünk félujjnyi olajat. A halszeleteket sóval, kevés őrölt borssal elkevert lisztbe és a kissé felvert tojásokba forgatjuk, lecsepegtetjük, és az olajban aranysárgára sütjük (3+3 perc). Papírkendőre szedve lecsepegtetjük, finomra vágott petrezselyemmel, paprikával, snidlinggel, citrommal díszítjük, és a zöldségragu kíséretében azonnal tálaljuk. Petrezselymes burgonya, tartármártás illik hozzá.

Italajánlat:

Száraz fehérbor

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

35 perc

Energiatartalom:

340 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 4 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 4 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Tepsiben sült
rozmaringos krumpli

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Halfilé tárkonyos
burgonyasalátával

Narancskrémleves

Tatárbifsztek

Tonhalas brokkolisaláta

Halfilé
mandulás morzsában

Zöldségkrémleves

Burgundiai
rokfortos körte

Orosz
csirkehússaláta

Almás-majonézes
krumplisaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: