2020. június 1.
Tünde napja van

VENDÉGVÁRÓ ÉTELEK > Csipegetnivalók, italkorcsolyák


Fotó: Hemző Károly

Mini sajtnyársak

Hozzávalók 3x16 nyárshoz:

  • 1 alma
  • 32 nagyobb szem fehér és piros szőlő
  • 200 g szárzeller
  • 3-4 szem retek
  • 2 kis fej lilahagyma
  • 1 ek. citromlé
  • 200 g füstölt sajt
  • 200 g ementáli sajt
  • 200 g rokfort vagy camembert sajt
  • 16 felezett dióbél

1. A gyümölcsöket és a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az almát 8 gerezdre szeljük, magházát kiemeljük, aztán a gerezdeket félbevágjuk, és azonnal meglocsoljuk citromlével (hogy meg ne barnuljanak). A szárzeller vastagabb „szálkáit” lehántjuk, és 1 cm-es darabokra karikázzuk. A retekszemeket nagyságuktól függően elnegyedeljük-elnyolcadoljuk. A lilahagymákat ugyancsak elnegyedeljük és félbevágjuk. A háromféle sajtot 32-48 db azonos nagyságú kockára vágjuk.

2. 3x16 félbetört bambuszpálcikára/hosszabb fogvájóra változatos, szemrevaló, tetszőleges sorrendben felszúrjuk a hozzávalókat, például a következő összeállításban:
– alma, füstölt sajt, zeller, sajt, retek, sajt, alma
– hagyma, rokfort, hagyma, rokfort, hagyma, dió
– 3 ementáli sajtkocka közé 2 szem szőlő stb.

3. Csinosan-változatosan 2 nagyobb, lapos tálra rendezzük a nyársakat, a tál közepét a szárzeller zöldjével, piros húsú paprika- vagy maradék retekkockákkal díszíthetjük. Letakarjuk, tálalásig hidegen tartjuk, de fogyasztás előtt 20 perccel tanácsos kivenni a hűtőszekrényből, mert a sajtok zamata szobahőmérsékleten érvényesül igazán. További italkorcsolyaként töltött olívabogyókat, olajos magvakat, ropogtatnivalókat kínálhatunk mellé.

Tippek:

Még mutatósabb, ha a nyársakat káposztafejbe, vagy nagyobb grépfrútokba szurkáljuk bele.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor vagy rozé, pezsgő

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

30 perc

Energiatartalom:

128 kcal/3 különbozô nyárs

Nehézségi fok:

Vegetariánus étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 7 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 7 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Toszkán olívás
lapos kenyér

Dinnyenyársak
parmai sonkával

Padlizsánkrémmel
töltött paprika

Burgundiai
rokfortos körte

Körtés-szőlős
libamellsaláta

Pecsenyelibamáj-
pástétom

Sajtos-paprikás
muffin

Tepsiben sült
fasírtpizza-falatkák

Sonkás és
sajtos roló

Tatárbifsztek

Avokádókrémes
fánkfalatkák

Sajtkrémes
mártogató
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: