2022. május 25.
Orbán napja van

HÚSÉTELEK > Csirkehússal


Fotó: Hemző Károly

Citromos csirke
bormártással

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 1 ágacska (10 cm-es) rozmaring + a díszítéshez
  • 2 citrom + 1 a díszítéshez
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 4 ek. (classico) olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1+1 dl félszáraz fehérbor
  • 1 csapott ek. étkezési keményítő

1. A csirkecombokat megmossuk, lecsepegtetjük, fedeles műanyag dobozba vagy mélyebb üveg- vagy porcelántálba tesszük. A páchoz a rozmaringot leöblítjük, levélkéit finomra vágjuk. 2 citrom levét kinyomjuk, átszűrjük, elkeverjük a cukorral, a fahéjjal, az olívaolajjal, a rozmaringgal, az áttört fokhagymával, ízlés szerinti sóval és borssal, majd meglocsoljuk vele a csirkecombokat. Gondosan letakarjuk, és a hűtőszekrényben 6 órán át (még jobb, ha egy éjszakán át) pácoljuk, 2-3 alkalommal megforgatjuk.

2. Áttesszük a combokat egy mélyebb sütőedénybe, tetejükre locsoljuk a pácot, alájuk öntünk 1 dl bort, aztán lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben puhára pároljuk (kb. 40 perc). Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket (így kevesebbet kell majd mosogatni), visszatesszük a sütőbe, és pirosra-ropogósra sütjük (20-25 perc).

3. Közben a mártáshoz a pecsenyealjat lábaskába szűrjük, zsírtalanítjuk, hozzáadjuk a maradék 1 dl borban elkevert étkezési keményítőt, és éppen csak sűrűsödésig forraljuk (1 perc). Utánasózzuk, néhány tekerésnyi frissen őrölt borssal fűszerezzük, melegen tartjuk.

4. A csirkecombokat tálra rendezzük, citromgerezdekkel és rozmaringbóbitákkal díszítjük, a bormártást pedig külön csészében kínáljuk. Petrezselymes krumpli, párolt rizs illik hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor (amit a mártáshoz is használunk)

Kedvencekhez

Elkészítési idő:

1 óra
+6 óra pácolási idő

Energiatartalom:

298 kcal/adag

Nehézségi fok:

Szezonális étel

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Ha a kedvenceidhez akarod adni a receptet, lépjél be!
Ezt a receptet eddig 10 ember jelölte meg kedvencének.
Ezt a receptet Veled együtt 10 ember jelölte meg kedvencének.

Elküldöm a receptet ismerősömnek

Hozzászólások

Ha szeretnél kommentet írni, először lépjél be!
Még senki sem írt kommentet.

Hasonló receptek


Orosz
csirkehússaláta

Mediterrán saláta

Szezámos rántott ponty
kapros uborkával

Gazdag rizssaláta
tojással

Joghurtos
sütőtökkrémleves

Almás-narancsos
céklasaláta

Mandarinos-májas
zellerfalatkák

Paradicsomos-hagymás
csirkemájsaláta

Csirkemell kakukkfüves-
narancsos zöldségkörettel

Csirkés
Waldorf-saláta

Gyümölcsös
kacsamellsaláta

Waldorf-saláta
Megosztás a Facebook-on!Megosztás a Google+-on
Itt lehet belépni >>
Belépés / Regisztráció
E-mail:
Jelszó:
Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legfrissebb receptjeinkről!

Név:
E-mail: